Volonteri Asocijacije mladih postavili česmu kod Planinarskog doma

Nov 27, 2017 @ 12:52 | autor Nataša Petrović
Volonteri Asocijacije mladih postavili česmu kod Planinarskog doma
Društvo
0

U 11 opština i gradova Republike Srpske proteklog vikenda održana je dvodnevna republička volonterska akcija “Formiraj lanac”.

Riječ je o akciji koju Volonterski servis Republike Srpske organizuje povodom Međunarodnog dana volontera u Bijeljini, Derventi, Foči, Gacku, Gradišci, Laktašima, Prijedoru, Rudom, Srebrenici, Banjaluci i Trebinju, saopšteno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Svaki od lokalnih volonterskih servisa prepoznao je problem u svom mjestu i u saradnji s Volonterskim servisom Republike Srpske i uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske pronašao je način da poboljša uslove života za sve stanovnike navedenih opština i gradova – dobrovoljnim radom.

akcija cesma 2

U okviru volonterske akcije „Formiraj lanac“ u Foči su volonteri Asocijacije mladih izgradili česmu u neposrednoj blizini Planinarskog doma „Zabrana“, kaže koordinator volonterskog servisa Aleksandar Vidojević. „Naša ideja je bila da pored Planinarskog doma postavimo česmu, kako bi je građani mogli koristiti kada dom ne radi i kako bi voda, van objekta,  koristila svim izletnicima. Desetak volontera je u subotu počelo instaliranje te česme, prokopani su kanali, provedene cijevi za dovod vode, a još je ostalo da vodoinstalater uradi svoj dio posla kako bi se česma stavila u funkciju“.

akcija cesma naslovna 2

Investicija postavljanja česme kod Planinarskog doma koštala je 470 maraka, a projekte u okviru volonterske akcije „Formiraj lanac“ u svim opštinama u Republici Srpskoj finansiralo je Ministarstvo porodice, omladine i sporta, dodaje Vidojević: „Izgradnja česme koštala je 470 konvertibilnih maraka i to je jedna simbolična cijena, jer nijedna akcija na području Republike Srpske u ove okviru republičke volonterske akcije nije koštala više od 500 maraka“, zaključio je Vidojević.

Postavljanje česme kod Planinarskog doma „Zabrana“ i njeno stavljanje u funkciju biće završeno narednog vikenda, kada će volonteri Asocijacije mladih obilježiti 5.decembar, Međunarodni dan volontera.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara