Za vikend tradicionalni auto-reli “Kozara-Sutjeska”

Jul 20, 2018 @ 16:40 | autor Radio Foča
Za vikend tradicionalni auto-reli “Kozara-Sutjeska”
Društvo
0

Auto-moto savez Republike Srpske i auto-moto društva organizovaće za vikend tradicionalnu, saobraćajno-preventivnu manifestaciju auto-reli “Kozara-Sutjeska 2018″.

Riječ je o jedinstvenom tipu relija na kojem će učesnici imati priliku da pokažu znanje iz oblasti saobraćajnih pravila i propisa, kao i vještine na posebno pripremljenim lokacijama ispita spretnosti, saopšteno je iz AMS-a.

Najmasovnija manifestacija ovog tipa u BiH počinje u subotu, 21. jula, kada će takmičari krenuti prema startnim mjestima u Foči i Gacku, dok će završetak relija i proglašenje pobjednika biti u nedjelju na platou Nacionalnog parka “Sutjeska” na Tjentištu.

Auto-reli predstavlja vožnju od matičnog auto-moto društva do zadatog starta, te cilja na Tjentištu i sastoji se od vožnje koja se ocjenjuje, ispita tačnosti, dva ispita spretnosti na zatvorenom prostoru i provjere znanja iz poznavanja saobraćajnih propisa.

Manifestacija ima za cilj druženje članova AMS i drugih vozača koji to žele, obnovu znanja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja u BiH i Srpskoj, te vožnju uz poštovanje saobraćajnih propisa.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara