Završen turnir u uličnom fudbalu “Samoborska 2017″

Jul 24, 2017 @ 14:44 | autor Radio
Završen turnir u uličnom fudbalu “Samoborska 2017″
Sport
0

Pobjedom ekipe Fočanska brigada koja je u finalnom susretu savladala Đomiks sa 3-1 sinoć je na terenu osnovne škole „Veselin Masleša“ završen Peti turnir u uličnom fudbalu „Samoborska 2017“.

Od rekordnih 45 ekipa koliko ih je ove godine učestvovovalo na treće mjesto se plasirala ekipa SP Čančar. Za najboljeg igrača proglašen je Nemanja Mandić, najuspješniji golman je  Vladan Plemić, a strijelac Mihajlo Mališ. Nagradu za fer plej dobila je ekipa Udruženje građana „Progres“.

Turnir Samoborska 2017. slika2

Pored regularnog dijela, organizovano je i takmičenje u izvođenju penala za koje su se mogli prijaviti svi prisutni u togu odigravanja utakmica. U muškoj konkurenciji najuspješniji je bio Vladan Škipina, a u ženskoj je pobjedu odnijela Tea Davidović.

U organizaciji turnira učestvovali su momci iz naselja Samoborska i Asocijacija mladih Foča.

Aleksandar Vidojević, predsjednik Asocijacije mladih, rekao je da je pored lijepog vremena, dobroj atmosferi doprinosio i veliki broj posjetilaca i učesnika. Kako je rekao Vidojević ove godine su turnir pomogli fondacija Fudbal frends i Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, koje je sa grantom od 4.000 KM pokrovitelj turnira.

“Pokušavamo da turnir napravimo samoodrživim tako što ćemo, umjesto iznajmljivanja opreme, sa tim sredstvima kupiti opremu poput zvučnika i slično i na taj način omogućiti da turnir postane samostalan“, kaže on.

Turnir Samoborska slika4

Poslije finalne utakmice i dodjele nagrada najuspješnijim timovima i pojedincima, uslijedio je vatromet, nakon čega su prisutni mogli da uživaju u koncertu sarajevske grupe „Elektrik fajv“.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara