“Zelengora of roud reli” promovisao ljepotu Sutjeske

Oct 23, 2017 @ 11:57 | autor Igor Janković
“Zelengora of roud reli” promovisao ljepotu Sutjeske
Sport
0

Na dvodnevnom “Zelengora of roud reliju” bespućima”kraljice među planinama” proteklog vikenda takmičilo se 80 terenskih vozila sa 160 članova posada, a najviše umijeća u borbi sa prirodnim preprekama pokazali su vozači Of roud kluba “Grand Hercegovina” iz Širokog Brijega.

reli zelengora 1

U atraktivnom krstarenju Zelengorom uživali su zaljubljenici u ovaj ekstremni vid automobilizma iz Splita, Mrkonjić Grada, Sarajeva, Posušja, Podgorice, Kotora, Šapca, Loznice i drugih gradova nekadašnje Jugoslavije, a uspješan organizator relija bio je “Foča of roud tim”.

reli zelengora

Brdska trka sa dva specijalna ispita, koja se vozila prvog dana, trajala je čitavih 12 časova, od 10 ujutro do 10 naveče, a prema ocjeni učesnika bila je to najatraktivnija i najbolja staza u ovoj sezoni Of roud šampionata BiH.

Vožnja kroz šumu, zatim preko proplanaka, kroz blato i uz strm teren, zahtijevala je izvlačenje pomoću vitla sa sajlom, a nisu izostala ni prevrtanja na bok, tako da dosta vozila nije uspjelo da savlada sve zadatke, koje su organizatori zacrtali.

reli zelengora 6

Drugog dana, učesnici relija su na Tjentištu, na rijeci Sutjesci, morali da prođu izuzetno izazovan, zahtjevan i atraktivan poligon.

reli zelengotra 5

U klasi hard najbolji je bio Ivica Šarić iz Of roud kluba “Grand Hercegovina”. Drugo mjesto osvojio je Tomislav Ivanković iz istog kluba, dok se na treću poziciju plasirao Tihomir Milićević iz “Herceg pro tima” iz Posušja.

reli zelengora 5

U nešto lakšoj klasi soft najbolji je bio Haris Gadžo- AMK “Sarajevo of roud”, drugo mjesto je osvojio Ivan Marić “Grand Hercegovina”, a treće Dragan Gačić “Pliva 4 puta 4″ iz Šipova i Mrkonjić Grada.

U generalnom plasmanu, “Grand Hercegovina” je najbolji klub, ispred AMK “Sarajevo” i “Pliva 4×4″.

reli zelengora 4

Osim sportskog, reli je imao i veliki turistički značaj, jer su još jednom promovisane prirodne ljepote Nacionalnog parka “Sutjeska”.

Podijeli vijest:

Komentari

komentara