Насловна Хроника Акција „Вектор“: Осам особа ухапшено због прања новца и изнуде путем друштвених...

Акција „Вектор“: Осам особа ухапшено због прања новца и изнуде путем друштвених мрежа

13.9 C
Foča

Осам особа је лишено слободе у оперативној акцији “Вектор”, а претреси су извршени на 25 локација које користи 26 особа на подручју Фоче, Хан Пијеска и Источног Сарајева, због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела превара, прање новца и изнуда посредством друштевних мрежа, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

У саопштењу се наводи да се ове особе сумњиче да су наведена кривична дјела починила од октобра 2020. године до данас на начин да су посредством профила на друштвеним мрежама рекламирали да посједују информације о намјештеним спортским такмичењима, а затим су посредством апликација за комуникацију ступали у контакт са оштећеним лицима из Сјеверне Македоније, Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Аустрије, Швајцарске, НЈемачке, Француске и других земаља, те су их лажним приказивањем и прикривањем чињеница држали у заблуди да посједују информације о намјештеним спортским мечевима и наводили их да путем сервиса за слање новца уплаћују новац у сврху наводног клађења.

 “Такође, користећи пријетње, осумњичени су вршили изнуде са циљем принуђивања оштећених да уплаћују додатни новац. Противправна имовинска корист настала вршењем ових кривичних дјела износи неколико стотина хиљада КМ”, истиче се у саопштењу.

Особе лишене слободе биће предате Окружном јавноом тужилаштву Требиње након извршене криминалистичке обраде, а против свих 26 особа биће поднесен извјештај због учињених кривичних дјела.

Оперативну акцију “Вектор” проводе полицијски службеници МУП-а Републике Српске под надзором Окружног јавног тужилаштва Требиње.

Посљедњи текстови

Света тајна јелеосвећења у Светосавском храму

Света тајна јелесовећења служиће се сутра у Храму Светог Саве у Фочи од 17.00 часова, најављено је из Црквене општине Фоча.

Бошњаци: У Фочи не осјећамо никакав вид угрожености

Грађани Фоче бошњачке националности из више мјесних заједница данас су одржали састанак са начелником и предсједником Скупштине ове општине Миланом Вукадиновићем и...

Лоша инфраструктура кочи развој дрвопрераде

Дрвопрерађивачки погони, који послују у оквиру Индустријске зоне Брод на Дрини, годинама се суочавају са лошим снабдијевањем водом и струјом и другим...

Регионални избори у Синдикату управе

У оквиру редовних изборних активности, јуче је у Фочи одржана сједница Регионалног одбора Синдиката управе РС за регију Фоча/Вишеград, којом је предсједавао...

Сјећање на погинуле у Кратинама и Козјој Луци

Борачка организација Фоча у петак, 23. априла, обиљежиће 28 година од погибије 11 бораца Миљевинског батаљона Војске Републике Српске у Кратинама код...