Насловна Хроника Акција "Вулф": Ухапшено 14 лица, заплијењена већа количина акцизне робе

Акција “Вулф”: Ухапшено 14 лица, заплијењена већа количина акцизне робе

-4.4 C
Foča

У оперативној акцији “Вулф”, коју су спровели припадници Граничне полиције БиХ и Министарства унутрашњих послова Републике Српске, ухапшено је 14 лица, обављени претреси на 17 локација у Бањалуци и Фочи, те заплијењена већа количина акцизне робе, чиме је спријечено да буџет БиХ буде оштећен за више од 400.000 КМ.

Ријеч о већем броју људи који су организовани и међусобно повезани у криминалној групи са јасно дефинисаном организацијом посла на организаторе, добављаче, возаче, чистаче, купце и саучеснике у кријумчарењу и растурању акцизне робе.

Овако организоване криминалне групе су се међусобно повезали у мрежу која се протезала од Црне Горе до БиХ ради извршења кривичних дјела кријумчарење и растурање акцизне робе. Током претреса је изузета већа количина мобилних телефона, СИМ картица, оружја, моторала, возила.

Сарадња Граничне полиције и МУП-а Републике Српске кроз ову акцију развијена од централног до најнижег локалног нивоа, односно, управа криминалистичких полиција, а формирани су и заједнички мјешовити тимови за реализацију акције “Вулф”. Током реализације акције на терену је било више до 250 полицијских службеника Граничне полиције и МУП-а Српске.

Према ријечима директора Граничне полиције БиХ Зорана Галића у протеклом периоду задокументоване су и одређене коруптивне активности које ће резултирати процесуирањем једног службеника Граничне полиције БиХ и једног лица које је до недавно било активни припадник МУП-а Републике Српске.

Директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић изразио је задовољство због успјешне реализације акције с циљем спречавања организованог криминала.

-Полиција Републике Српске у континуитету дужи низ година има одличну сарадњу са Граничном полицијом и у протеклих двије и по године пружа помоћ у заштити источног дијела границе БиХ. Тренутно са 80 полицијских службеника учествујемо у тој активности подршке Граничној полицији-рекао је Кострешевић.

Он је изразио жаљење што акција “Вулф” није добила међународни карактер с обзиром да је акцизна роба кријумчарена са подручја Црне Горе у БиХ.

-Ковид 19 и тренутна ситуација са пандемијом нас је спријечила да проширимо активности са колегама из Црне Горе. Овај начин сарадње у погледу истраге и борбе против организованог криминала сигурно ће бити настављен и подигнут на виши ниво са колегама из Граничне полиције-додао је Кострешевић.

Директор Полиције Републике Српске честитао је колегама из ове двије полицијске агенције на успјешно планираној и реализованој акцији.

Посљедњи текстови

Очишћен пут до Челебића, и данас без струје

Регионални пут Фоча-Челебићи, до границе са Црном Гором, очишћен је од снијега, потврдили су Радио Фочи мјештани. Машина Србињепутева...

Непроходно до Челебића

Регионални пут Фоча- Челебићи непроходан је због неочишћеног снијега, јављају мјештани. Члан Савјета мјесне заједнице Челебићи Добрило Лечић рекао...

Мокар снијег изазвао кварове на електромрежи

Новембарски снијег изазвао је кварове на електромрежи на подручју Фоче, па су овог јутра без струје Миљевина, Заваит, Челебићи, шире подручје Тјентишта,...

Путни правци проходни, опрез преко планинских превоја

Сви магистрални и регионални путеви на подручју општине Фоча проходни су, саобраћај се преко планинских превоја одвија редовно, али отежано, због чега...

Медицински факултет: Комплетиране специјалистичке студије

На Медицинском факултету у Фочи данас је почела двосеместрална специјалистичка настава, чиме су на специјалистичким студијама у овој установи први пут обједињени...