Насловна Друштво АМС РС: Рели на Сутјесци обновљен 2001. од када се редовно одржава

АМС РС: Рели на Сутјесци обновљен 2001. од када се редовно одржава

11.6 C
Foča

Ауто-мото савез Републике Српске /АМС РС/, који од 2001. године на Тјентишту редовно организује ауто-мото рели, као наставак традиције  одржавања Релија „Сутјеска“ из бивше Југославије, огласио се саопштењем за јавност поводом најаве да ће се 3. и 4. јула, након 31 годину, поново одржати „Рели Сутјеска“.

Из АМСРС подсјећају да они, заједно са ауто-мото клубовима, баштине традицију одржавања релија од 2001. године када су, као једни од насљедника АМС СРБиХ, наставили са организовањем легендарног Ауто-релија “Сутјеска” зачетог средином прошлог вијека у бившој Социјалистичкој Федеративној Републици Југославији.

На релију редовно учествују возачи из Републике Српске и Федерације БиХ, као и представници Ауто-мото савеза Србије и појединци из других држава Европе, а прошле године, напомињу из АМСРС, рели није одржан због познатих проблема изазваних вирусом корона.

У саопштењу се наводи да је АМСРС изненађен да се у термину 3. и 4. јула ове године најављује поновно одржавање, након 31 годину, такозваног 27. ауто-мото релија на Сутјесци са “учешћем возача и посада из градова бивших република и покрајина некадашње Југославије” у чијем програму би био и “час хисторије” у организацији СУБНОР-а БиХ.

„Овим актом негира се двадесетогодишња активност АМСРС, и занемарује(заборавља) новија историја, односно постојање Републике Српске као тековине борбе за опстанак српског народа на овим просторима. Не споримо слободу и одржавање ауто релија у организацији било ког клуба или институције, и на било којем локалитету у Српској, али не под именом  27. Ауто-мото рели „Сутјеска 2021“ и не као наставак након 31 годину релија на Сутјесци, јер Ауто-мото савез Републике Српске, као један од насљедника АМС СРБиХ, од 2001. године редовно одржава рели на Сутјесци. Овим саопштењем желимо да отклонимо нејасноће које су се појавиле у јавности након овакве „лажне“ најаве „поновног, након 31 годину, одржавања 27. релија на Сутјесци“, наводи се у саопштењу.

Из АМС РС напомињу да они ове године рели на Сутјесци организују заједно са 49 ауто-мото друштава и ауто клубова из Српске и то 16, 17. и 18. јула под називом Ауто-рели АМС РС “Козара – Сутјеска 2021”, којим настављају традицију подсјећања на значајне датуме из историје, прије свега српског народа, у вријеме Другог свјетског рата, а у вези са устанком и борбом против фашизма, те промоцију националних паркова Козара и Сутјеска, али и свих других туристичких потенцијала Републике Српске.

„Поред тога, Ауто-рели АМС РС “Козара – Сутјеска 2021” има за циљ и ширење саобраћајне културе, повећање саобраћајне безбједности те промоцију ауто-мото и спортских активности“, стоји у саопштењу.

Поједини медији из Федерације БиХ најавили су да Национални парк „Сутјеска“ и Ауто клуб „Четири пута четири“ из Сарајева, након 31 годину, наредног викенда на Тјентишту организује 27. Туристички ауто-мото рели Сутјеска.

Како су навели, први Рели Сутјеска одржан је 1965. године и непрекидно је организован 26 пута до 1990. године.

Посљедњи текстови

Излазност у Фочи 59,9 одсто

У Фочи је затворено свих 36 бирачких мјеста, од којих је једно за гласање у одсуству, а укупна излазност на општим изборима...

Освештани темељи конака монашке келије у Челебићима

У порти Храма Успења Пресвете Богородице у Челебићима код Фоче  данас су освештани темељи конака монашке келије Светих праведних богородитеља Јоакима и...

ОИК Фоча: До 15,00 часова гласало 40 одсто бирача

На редовним бирачким мјестима у Фочи до 15.00 часова гласало је 6.567 бирача, односно 39,94 одсто, рекао је предсједник Општинске изборне комисије...

До 11,00 часова излазност у Фочи 17 одсто

На биралиштима у Фочи до 11.00 часова гласало је 2.824 бирача, односно 17 одсто од укупно уписаних у бирачки списак, рекао је Радио...

ОИК: Избори почели без проблема, једно изборно мјесто отворено са закашњењем

У општини Фоча једно бирачко мјесто отворено је са закашњењем, док за бирачко мјесто у Поповом Мосту подаци о времену отварања нису...