Насловна Друштво АМС РС: Рели на Сутјесци обновљен 2001. од када се редовно одржава

АМС РС: Рели на Сутјесци обновљен 2001. од када се редовно одржава

18.6 C
Foča

Ауто-мото савез Републике Српске /АМС РС/, који од 2001. године на Тјентишту редовно организује ауто-мото рели, као наставак традиције  одржавања Релија „Сутјеска“ из бивше Југославије, огласио се саопштењем за јавност поводом најаве да ће се 3. и 4. јула, након 31 годину, поново одржати „Рели Сутјеска“.

Из АМСРС подсјећају да они, заједно са ауто-мото клубовима, баштине традицију одржавања релија од 2001. године када су, као једни од насљедника АМС СРБиХ, наставили са организовањем легендарног Ауто-релија “Сутјеска” зачетог средином прошлог вијека у бившој Социјалистичкој Федеративној Републици Југославији.

На релију редовно учествују возачи из Републике Српске и Федерације БиХ, као и представници Ауто-мото савеза Србије и појединци из других држава Европе, а прошле године, напомињу из АМСРС, рели није одржан због познатих проблема изазваних вирусом корона.

У саопштењу се наводи да је АМСРС изненађен да се у термину 3. и 4. јула ове године најављује поновно одржавање, након 31 годину, такозваног 27. ауто-мото релија на Сутјесци са “учешћем возача и посада из градова бивших република и покрајина некадашње Југославије” у чијем програму би био и “час хисторије” у организацији СУБНОР-а БиХ.

„Овим актом негира се двадесетогодишња активност АМСРС, и занемарује(заборавља) новија историја, односно постојање Републике Српске као тековине борбе за опстанак српског народа на овим просторима. Не споримо слободу и одржавање ауто релија у организацији било ког клуба или институције, и на било којем локалитету у Српској, али не под именом  27. Ауто-мото рели „Сутјеска 2021“ и не као наставак након 31 годину релија на Сутјесци, јер Ауто-мото савез Републике Српске, као један од насљедника АМС СРБиХ, од 2001. године редовно одржава рели на Сутјесци. Овим саопштењем желимо да отклонимо нејасноће које су се појавиле у јавности након овакве „лажне“ најаве „поновног, након 31 годину, одржавања 27. релија на Сутјесци“, наводи се у саопштењу.

Из АМС РС напомињу да они ове године рели на Сутјесци организују заједно са 49 ауто-мото друштава и ауто клубова из Српске и то 16, 17. и 18. јула под називом Ауто-рели АМС РС “Козара – Сутјеска 2021”, којим настављају традицију подсјећања на значајне датуме из историје, прије свега српског народа, у вријеме Другог свјетског рата, а у вези са устанком и борбом против фашизма, те промоцију националних паркова Козара и Сутјеска, али и свих других туристичких потенцијала Републике Српске.

„Поред тога, Ауто-рели АМС РС “Козара – Сутјеска 2021” има за циљ и ширење саобраћајне културе, повећање саобраћајне безбједности те промоцију ауто-мото и спортских активности“, стоји у саопштењу.

Поједини медији из Федерације БиХ најавили су да Национални парк „Сутјеска“ и Ауто клуб „Четири пута четири“ из Сарајева, након 31 годину, наредног викенда на Тјентишту организује 27. Туристички ауто-мото рели Сутјеска.

Како су навели, први Рели Сутјеска одржан је 1965. године и непрекидно је организован 26 пута до 1990. године.

Посљедњи текстови

На спорстком терену у Миљевини постављени рефлектори и трибине

Напорима младих из Миљевине и Удружења грађана Миљевина на спортском терену Основне школе „Свети Сава“ у овом насељу постављени су рефлектори. 

У августу повећан број саобраћајних несрећа и прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча број саобраћајних незгода и прекршаја јавног реда и мира у августу је повећан у односу на исти...

Општина суфинансира будуће приправнике- ускоро јавни позив послодавцима

Више од стотину младих Фочака са високом стручном спремом немају одрађен приправнички стаж, па је локална управа одлучила да распише јавни позив...

Грађани предлажу и сами бирају пројекат који ће се финансирати

Пунољетни грађани Фоче имаће прилику да поднесу приједлог за рјешавање неког од проблема у својој локалној заједници чија вриједност не прелази 20.000...

Чајничанин ухапшен због прања новца

Полиција у Чајничу ухапсила је Чајничанина чији су иницијали С.Ж. који се сумњичи да је починио кривично дјело прање новца, чиме је...