Насловна Друштво Анастасија Ћоровић и Раде Крунић међу 150 номинованих за награду „Вечерњаков печат“

Анастасија Ћоровић и Раде Крунић међу 150 номинованих за награду „Вечерњаков печат“

29 C
Foča

Међу 150 познатих личности из свијета умјетности, политике и спорта у конкуренцији за награду „Вечерњаков печат“, коју додјељује „Вечерњи лист“ нашла се Анастасија Ћоровић, студенткиња Медицинског факултета у Фочи, на одсјеку за Специјалну едукацију и рехабилитацију.

Анастасија Ћоровић, Бањалучанка која студира у Фочи, чланица Удружења грађана „Срце на длану“ један је од најактивнијих волонтера у Босни и Херцеговини.

Министарство породице омладине и спорта Републике Српске додјелило јој је награду за највише волонтерских сати. Био је то један од разлога да управо она буде номинована за једну од најпрестижнијих награда које су додјељују у БиХ.

-Између осталог, заједно са колегом Александром-Радетом Ћоровићем, водила сам хуманитарну акцију Удружења грађана „Срце на длану“, која је омогућила социјално угроженим особама одлазак на море у Неум. Уз то, организовали смо и преко 50 акција подјеле хуманитарних пакета широм Босне и Херцеговине- рекла је Ћоровићева.

Још један од разлога да Анастасија буде номинована за „Вечерњаков печат“ су и награде  од Европске уније и Уницефа за израду цјеновника и менија на Брајевом писму, која олакшавају функционисање слијепих и слабовидих особа.

-Захваљујући пројекту Фондације Мозаик добили смо Брајеву машину, што нам је омогућило израду цјеновника и менија на писму за слијепа и слабовида лица, након чега смо одлучили да их поклонимо угоститељским објектима и пекарама-истакла је Ћоровићева.

Како истиче, велика је част наћи се међу 150 познатих и успјешних људи.

-Иако немам нека велика очекивања, драго ми је да је мој труд препознат и да се налазим у друштву људи који су успјели и који годинама раде и стварају- рекла је Ћоровићева.

Међу 150 номинованих за награду „Вечерњаков печат“ нашао се и и Раде Крунић, фудбалер из Фоче, који је прошле године обукао дрес италијанског Милана.

Последњи текстови

Расте број заражених у Фочи, љекари упозоравају на опрез

Епидемиолошка ситуација у Фочи се погоршава и расте број позитивних лица на вирус корона, због чега стручњаци упозоравају на строго придржавање прописаних...

ОО СДС: Скромно обиљежавање Петровдана због епидемиолошке ситуације

Због тренутне ситуације изазване вирусом корона и према препорукама Кризног штаба ОО СДС Фоча неће бити у могућности да крсну славу, Петровдан,...

Oбјављени резултати конкурса за општинске стипендије

Општина Фоча објавила је данас резултате конкурса за додјелу стипендија за академску 2019 / 2020. годину, у којој ће се из локалног...

До 15.јула пријаве за бањско лијечење ратних војних инвалида

Из фочанског Удружења ратних војних инвалида саопштено је да је пројекат бањског лијечења за ту категорију, који је био обустављен, поново одобрен...

Сунчано и веома топло вријеме

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити сунчано и веома топло вријеме, уз даљи пораст температуре ваздуха која ће достићи и...