Насловна Друштво Анастасија Ћоровић и Раде Крунић међу 150 номинованих за награду „Вечерњаков печат“

Анастасија Ћоровић и Раде Крунић међу 150 номинованих за награду „Вечерњаков печат“

1 C
Foča

Међу 150 познатих личности из свијета умјетности, политике и спорта у конкуренцији за награду „Вечерњаков печат“, коју додјељује „Вечерњи лист“ нашла се Анастасија Ћоровић, студенткиња Медицинског факултета у Фочи, на одсјеку за Специјалну едукацију и рехабилитацију.

Анастасија Ћоровић, Бањалучанка која студира у Фочи, чланица Удружења грађана „Срце на длану“ један је од најактивнијих волонтера у Босни и Херцеговини.

Министарство породице омладине и спорта Републике Српске додјелило јој је награду за највише волонтерских сати. Био је то један од разлога да управо она буде номинована за једну од најпрестижнијих награда које су додјељују у БиХ.

-Између осталог, заједно са колегом Александром-Радетом Ћоровићем, водила сам хуманитарну акцију Удружења грађана „Срце на длану“, која је омогућила социјално угроженим особама одлазак на море у Неум. Уз то, организовали смо и преко 50 акција подјеле хуманитарних пакета широм Босне и Херцеговине- рекла је Ћоровићева.

Још један од разлога да Анастасија буде номинована за „Вечерњаков печат“ су и награде  од Европске уније и Уницефа за израду цјеновника и менија на Брајевом писму, која олакшавају функционисање слијепих и слабовидих особа.

-Захваљујући пројекту Фондације Мозаик добили смо Брајеву машину, што нам је омогућило израду цјеновника и менија на писму за слијепа и слабовида лица, након чега смо одлучили да их поклонимо угоститељским објектима и пекарама-истакла је Ћоровићева.

Како истиче, велика је част наћи се међу 150 познатих и успјешних људи.

-Иако немам нека велика очекивања, драго ми је да је мој труд препознат и да се налазим у друштву људи који су успјели и који годинама раде и стварају- рекла је Ћоровићева.

Међу 150 номинованих за награду „Вечерњаков печат“ нашао се и и Раде Крунић, фудбалер из Фоче, који је прошле године обукао дрес италијанског Милана.

Последњи текстови

Три факултета покрећу нови студијски програм трећег циклуса- Биоинжењеринг и медицинску информатику

Електротехнички, Машински и Медицински факултет Универзитета у Источном Сарајеву представили су данас нови студијски програм на трећем циклусу студија, докторским студијима.

Кризни штаб: Поново креће дезинфекција јавних површина

Општински штаб за ванредне ситуације је, с обзиром на повећање броја заражених вирусом корона, одлучио да поново крене са дезинфекцијом улица, јавних...

Додик у Фочи: Наредне године почетак градње ХЕ „Бук Бијела“

Грађевински радови на изградњи хидроелектране „Бук Бијела“, коју заједно праве Република Српска и Србија, требало би да почну наредне године, најавио је...

Маске обавезне и на отвореном, нема окупљања више од десет људи ни музике уживо

Републички штаб за ванредне ситуације, како би се зауставио тренд лоше епидемиолошке ситуације, увео је данас мјеру обавезе ношења заштитне маске на...

Фоча и Плужине заједно повећавају ниво безбједности туриста

Руководства општина Фоча и Плужине, те Нациoналног парка „Сутјеска“ и Парка природа „Пива“ потписали су данас у Фочи два споразума о заједничком...