Насловна Друштво Апел грађанима да стриктно поштују мјере, без окупљања на излетиштима

Апел грађанима да стриктно поштују мјере, без окупљања на излетиштима

23 C
Foča

Општински штаб за ванредне ситуације поново је апеловао на грађане да се стриктно придржавају свих хигијенских и других препорука и мјера надлежних инстутуција, када је ријеч о заштити од вируса корона, и упозорио да није вријеме за опуштање.

Иако је Републички штаб за ванредне ситуације донио закључак о обавезном ношењу заштитних маски и рукавица на отвореном као и о забрани окупљања у групама већим од три особе на јавним мјестима, примјетно је да се ове мјере не поштују у потпуности у Фочи.

Грађани се крећу и окупљају у групама, не поштују у потпуности мјеру да је  ношење заштитних маски и рукавица обавезно. Не поштују сви ни социјалну дистанцу приликом уласка у продавнице и апотеке, већ се стварају гужве.

И поред тога  што се се свакодневно упозорава да нема окупљања нити роштиљања по излетиштима, Фочаци су окупирали околна излетишта.

-Молимо грађане да испоштују мјере које се од њих траже. Узорно понашање кључно је да нема појаве и ширења вируса у заједници. Зато апелујемо да се не окупљају и роштиљају, да се држе физичке дистанце од два метра што је и мјера надлежних штабова-апеловали су из општинског Штаба за ванредне ситуације.

Подсјећамо, ношење рукавица и заштитних маски на отвореном у циљу спречавања ширења вируса корона од данас је обавезно и више није само препорука, а реализацију ове мјере контролисаће надлежна инспекција и Комунална полиција.

У Републици Српској је од данас свим грађанима забрањено окупљање у групама већим од три особе на јавним мјестима.

– Непоштовање ове мјере забране санкционисаће се у складу са Законом о јавном реду и миру –  наведено је у закључку који је донио Републички штаб за ванредне ситуације.

Последњи текстови

У току уређење локалних путева

У Фочи је у току санација локалних и некатегорисаних путева, као и реконструкција градских улица у оквиру праве фазе Програма уређења градског...

Крв даровало 20 припадника ПУ Фоча

Акцији добровољног давања крви МУП-а Српске данас се у Служби за трансфузијску медицину у фочанској Универзитетској болници одазвало 20 припадника Полицијске управе...

Облачно са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно са кишом, пљусковима и локално обилнијим падавинама, уз пад температуре.

До краја септембра повремене обуставе саобраћаја на подручју Фоче

Због санације саобраћајница оштећених током реконструкције градске водоводне мреже, до 30. септембра долазиће до повремених обустава саобраћаја на градском подручју, саопштено је...

ОК Фест помјерен за јули наредне године

Седми Нектар ОК Фест, који је требало да почне за неколико дана на Тјентишту, отказан је због погоршане епидемиолошке ситуације у Српској...