Насловна Друштво Асфалтира се дио пута кроз кањон Таре

Асфалтира се дио пута кроз кањон Таре

8.3 C
Foča

У кањону Таре почели су радови којима ће бити асфалтирана дионица од три и по километра пута од Хума ка Брштеновици, а који повезује рафтинг кампове са полазном тачком за рафтинг.

Како је то, уочи овогодишњег Свјетског првенства у рафтингу, из општине Фоча најављено, Влада Републике Српске издвојила је 431.000 марака за асфалтирање дионице овог за развој туризма веома важног путног правца, а у оквиру пројекта изградње и модернизације путне мреже у овој локалној заједници.

Терен кроз кањон је захтјеван, па ће се посебна пажња обратити на израду квалитетне подлоге са пропустима за одводњу оборинских вода.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Ранко Поповић каже да ће са раније асфалтираном дионицом, након ових радова, под асфалтом бити пет и по километара овог пута.

„Радовима је обухваћено насипање и припрема подлоге и асфалтирање, а такође се раде пропусти за одводњу оборинских вода, да не би долазило до оштећења коловоза. У договору са Удуржењем рафтинг клубова, радови су помјерени за крај туристичке сезоне да не би ометали рафтинг туризам“, навео је Поповић.

Посао је повјерен „Србињепутевима“, а очекује се да ће, у зависности од временских услова, бити завршени за 10 до 15 дана.

Из општине најављују да ће и у наредном периоду наставити да планирају средства, кроз општински буџет или из екстерних извора, да би се асфалтирао комплетан пут десном обалом Таре чија је дужина 19 километара.

Посљедњи текстови

Недјеља дјетета: Малишани Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ у посјети Музеју Старе Херцеговине

Поводом обиљежавања Међународне недјеље дјетета малишани старијих васпитних група Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ посјетили су Музеј Старе Херцеговине, гдје су им...

Разговор са учитељем Леком: Посвећен рад са дјецом увијек даје плод

Поводом Свјетског дана учитеља- 5. октобра, гост Јутарњег програма Радио Фоче био je учитељ у пензији Алекса Лечић Лека.

Школска игралишта у Драгочави и Броду на Дрини добила рефлекторе

Спортски терени подручних основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ у фочанским мјесним заједницама Брод на Дрини и Драгочава освијетљени су рефлекторима....

Земљотрес грешком лоциран код Фоче

Доста медија пренијело је, позивајући се на податке Европско-медитеранског сеизмолошког центра, да се на подручју Фоче синоћ у 22,17 часова десио земљотрес...

Двадесет седам година од погибије хероја на Трескавици

Храбри српски борци са Трескавице никада не смију бити заборављени, поручено је из Фоче са обиљежавања 27 година од погибије 13 бораца...