Насловна Друштво Аутомобили, семафори, роботи, космонаути… Након двије године одржан маскенбал

Аутомобили, семафори, роботи, космонаути… Након двије године одржан маскенбал

25.3 C
Foča

Фочански Дјечији вртић “Чика Јова Змај” организовао је, након двије године паузе, традиционални дјечији маскенбал у којем је учествовало више од 300 дјевојчица и дјечака.

Уз дјецу из обданишта, њих око 250, у маске се обукло и шездесетак предшколаца из Фоче и Миљевине, полазника програма за припрему у школу при овој установи.

Због забране јавних окупљања, претходне двије године није било маскенбала, па је доста дјеце први пут учествовало у овом за њих изузетно радосном догађају.

Да су се сви, и дјеца и родитељи и васпитачи, пожељели овог вида забаве свједоче чини се никад креативније маске- од уобичајених принцеза, вила, чаробњака И разних суперхероја, до аутомобила, семафора,  космонаута,  робота за чију израду је требало уложити доста труда.

„Ја сам Пчелица Маја. Мама и тата су ми помогли, а ја сам се сама обукла. Много је лијепо, први пут ми је да сам на маскенбалу, каже петогодишња Лена.

Шестогодишњи Габријел маскирао се у једног од суперхероја.

„Супермен може да се попне на кућу, а његов непријатељ је Хулк“, каже Габријел.

У осмипшљавању и изради маски, осим родитеља, велику улогу имале су и васпитачице, које су се такође обукле у маштовите маске.

Међу њима и два гусара, Сандра Шупић и Јована Елез.

„Родитељи и дјеца били су изузетно креативни, тако да имамо прелијепе маске. Наша група први пут учествује, данима су ово ишчекивали и њихови осмијеси све говоре“, каже Шупићева.

Њена колегиница Јована Елез каже да су помогли дјеци да осмисле што љепше маске и да су оне спој родитељских и идеја из вртића.

„Осмишљавање и израда маски утиче позитивно на развој дјеце, да се развијају, да раде уз дружење које је најважније“, истакла је Елезова.

Директор Вртића “Чика Јова Змај” Слађана Владичић задовољна је што су дјеца коначно дочекала да на овај начин могу да искажу маштовитост и стваралаштво.

„Шареноликост маски, кретаивност родитеља, тетки, бака, дека, пјесма, игра то је све оно што сваке године обиљежи овај дивни догађај. Дјеца су о маскенбалу данима причала, поготово најмлађи који први пут учествују“, рекла је Владичићева.

Посљедњи текстови

СНСД Фоча: Три кандидата за посланике на предстојећим изборима

На предстојећим Општим изборима кандидати општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Фоча за посланике у Народној скупштини Републике Српске биће Ненад Лаловић и...

Град уништио усјеве у Закмуру

           Фото: Илустрација Невријеме које је јуче захватило подручје Закмура нанијело је огромну штету на усјевима и воћњацима.

Аква парк “Ушће”: Базени од сутра раде од 9,00

Базени Аква парка „Ушће“ у Фочи од сутра ће радити од 9,00 до 19,00 часова. Како је саопштила Управа...

Због обиљежавања паркинг простора уклонити возила из Шантићеве улице

Општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове саопштило је да су за сутра планирани радови на обиљежавању паркинг простора у Шантићевој...

Нова туристичка атракција у Фочи

Нови туристички производ Фоче је вожња Дрином кајацима и кануима. То је данас промовисано организацијом „Кајак кану Дрина феста“, чиме се жељело...