Насловна Друштво БиХ 1. јуна отвара границе без ограничења према сусједним земљама

БиХ 1. јуна отвара границе без ограничења према сусједним земљама

7 C
Foča

Предсједавајући Савјета министра Зоран Тегелтија изјавио је да је на данашњој сједници Савјета министара донесена одлука да БиХ 1. јуна отвара границе без ограничења према сусједним земљама.

“Питање отварања граница БиХ и преференцијалног третмана домаће робе је нешто што смо морали завршити до 1. јуна”, рекао је Тегелтија на конференцији за новинаре у Сарајеву након сједнице Савјета министара.

Одлука о уласку странаца односи се само на грађанe Србије, Црне Горе и Хрватске док остали страни држављани само по одређеним условима могу да уђу у БиХ како је то дефинисано протекле седмице.

“На прошлој сједници донијели смо одлуку да се омогући улазак пословним људима у БиХ и најавили да ћемо према сусједима отворити границу од 1. јуна. Граница ће бити отворена без ограничења за сусједне земље – Србију, Црну Гору и Хрватску”, нагласио је Тегелтија.

Предсједавајући Савјета министара је напоменуо да сусједне земље нису биле благонаклоне за грађане БиХ којима је за сада омогућен улазак само у Србију.

Последњи текстови

Весело двориште ОШ „Веселин Маслеша“

У времену када су наше навике и начин живота битно промијењени и прилагођени новонасталој ситуацији везаној за појаву и ширење вируса корона,...

Ноћас помјерање казаљки један час уназад

Зимско рачунање времена почиње наредне ноћи враћањем казаљки на часовницима за један час уназад, односно са 3.00 на 2.00 часа.

Трноваче сутра без струје због расијецања растиња

Подручје Доњих и Горњих Трновача сутра ће, од 7.00 до 18.00 часова, бити без струје, најављено је из фочанске Електродистрибуције.

Јавни позив за запошљавање демобилисаних бораца, дјеце погинулих бораца и ратних војних инвалида

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите и Завод за запошљавање Републике Српске објавили су јавни позив послодавцима и незапосленим лицима за коришћење средстава...

Распоред дезинфекције по насељима-улицама

Из Цивилне заштите обавјештавају заједнице етажних власника да је потребно да организују прање и чишћење стубишта, након чега би они извршили дезинфекцију.