Насловна Друштво БиХ 1. јуна отвара границе без ограничења према сусједним земљама

БиХ 1. јуна отвара границе без ограничења према сусједним земљама

20.9 C
Foča

Предсједавајући Савјета министра Зоран Тегелтија изјавио је да је на данашњој сједници Савјета министара донесена одлука да БиХ 1. јуна отвара границе без ограничења према сусједним земљама.

“Питање отварања граница БиХ и преференцијалног третмана домаће робе је нешто што смо морали завршити до 1. јуна”, рекао је Тегелтија на конференцији за новинаре у Сарајеву након сједнице Савјета министара.

Одлука о уласку странаца односи се само на грађанe Србије, Црне Горе и Хрватске док остали страни држављани само по одређеним условима могу да уђу у БиХ како је то дефинисано протекле седмице.

“На прошлој сједници донијели смо одлуку да се омогући улазак пословним људима у БиХ и најавили да ћемо према сусједима отворити границу од 1. јуна. Граница ће бити отворена без ограничења за сусједне земље – Србију, Црну Гору и Хрватску”, нагласио је Тегелтија.

Предсједавајући Савјета министара је напоменуо да сусједне земље нису биле благонаклоне за грађане БиХ којима је за сада омогућен улазак само у Србију.

Последњи текстови

Полиција расвијетлила крађу у Католичкој кући

Полиција је лишила слободе лица чији су иницијали Д.Г. и М.Г. из Фоче,  због постојања основа сумње да су починили  кривично дјело...

Одржан протест против градње малих ХЕ на Бјелави

У Буковици код Фоче данас је одржан протест Удружења грађана „Бјелава“ против градње малих хидроелектрана на ријекама Бјелава, Мала и Велика Бјелава.

Сутјеска циља опстанак у лиги

Након прошле сезоне проведене у Другој лиги Републике Српске, фудбалери Сутјеске за викенд почињу такмичење у друштву 16 најјачих тимова Српске. Шансу...

Благо побољшање епидемиолошке ситуације у Фочи

Епидемиолошка ситуација у Фочи у благом је побољшању, али су мјере превенције и даље обавезне, истакнуто је на сједници Општинског штаба за...

Возећи уназад повриједио жену

Фочанка чији су иницијали П.С. повријеђена је у дворишту породичне куће у Поповом Мосту, када ју је ударио аутомобил марке „голф три“,...