Насловна Друштво БО Фоча: Протест ако из општинског буџета не буде исплаћен грант из...

БО Фоча: Протест ако из општинског буџета не буде исплаћен грант из прошле године

13.9 C
Foča

Општинска Борачка организација Фоча организоваће протест уколико им из општинског буџета не буде исплаћен грант из прошле године у износу од 10.000 КМ, намијењен за лијечење ратних војних инвалида и једнократну помоћ социјално угроженим члановима, истакнуто је на редовној сједници Скупштине Борачке организације Фоча.

Неисплаћена потраживања из прошле године и неуважавање иницијативе да се једна од улица назове по Фочанској бригади, само су неки од ставова који су довели до усвајања закључка да сарадња са општинском администрацијом није задовољавајућа, речено је на Скупштини.

-Прошле године Скупштина општине Фоча донијела је одлуку да Борачкој организацији Фоча додијели посебан грант од 10.000 КМ. Међутим, та средства нам нису уплаћена, што је узбудило наше чланове и због тога је Скупштина Борачке организације једногласно донијела одлуку да се, уколико тих 10.000 КМ не буде у коначном приједлогу буџета Општине, иде са радикалнијим мјерама, а то су протести-рекао је предсједник Предсједништва БО Фоча Срђан Станковић.

Станковић је навео да је фочанска Борачка организација једина у Републици Српској која у општинском буџету нема посебну ставку за помоћ борцима, те да кроз пројекте настоје да траже средства за помоћ овој категорији становништва.

-Пристали смо да овогодишња средства за Борачку организацију Фоча у буџету Општине буду у износу од 70.000 КМ, али нисмо пристали да нам се не издвоје средства за помоћ борцима-додао је Станковић.

На данашњој сједници Скупштина Борачке организације усвојила је финансијски извјештај за 2019. и 2020. годину и приједлог финансијског плана за ову годину.

Усвојени су извјештај о раду у прошлој и план рада за 2021. годину, а како је истакнуто, главни задаци биће запошљавање борачких категорија.

Посљедњи текстови

Света тајна јелеосвећења у Светосавском храму

Света тајна јелесовећења служиће се сутра у Храму Светог Саве у Фочи од 17.00 часова, најављено је из Црквене општине Фоча.

Бошњаци: У Фочи не осјећамо никакав вид угрожености

Грађани Фоче бошњачке националности из више мјесних заједница данас су одржали састанак са начелником и предсједником Скупштине ове општине Миланом Вукадиновићем и...

Лоша инфраструктура кочи развој дрвопрераде

Дрвопрерађивачки погони, који послују у оквиру Индустријске зоне Брод на Дрини, годинама се суочавају са лошим снабдијевањем водом и струјом и другим...

Регионални избори у Синдикату управе

У оквиру редовних изборних активности, јуче је у Фочи одржана сједница Регионалног одбора Синдиката управе РС за регију Фоча/Вишеград, којом је предсједавао...

Сјећање на погинуле у Кратинама и Козјој Луци

Борачка организација Фоча у петак, 23. априла, обиљежиће 28 година од погибије 11 бораца Миљевинског батаљона Војске Републике Српске у Кратинама код...