Насловна Друштво Број кривичних дјела, саобраћајних несрећа и прекршаја јавног реда и мира у...

Број кривичних дјела, саобраћајних несрећа и прекршаја јавног реда и мира у порасту

33.8 C
Foča

На подручју шест општина у надлежности Полицијске управе Фоча у прва три мјесеца ове године дошло је до повећања стопе криминалитета у односу на исти период лани. У порасту је и број прекршаја из области јавног реда и мира, те саобраћајних несрећа, речено је на конференцији за новинаре ове Управе.

Од почетка године евидентирано је 59 кривичних дјела, што је за осам више него током прва три мјесеца прошле године. Укупна расвијетљеност је око 83 одсто, навео је начелник Одјељења криминалистичке полиције ПУ Фоча Душко Томовић.

-Највећи број кривичних дјела евидентирано је у Фочи 30, потом у по осам у Вишеграду и Рудом, шест у Новом Горажду, четири у Калиновику и три у Чајничу. Службеници Одјељења криминалистичке полиције предузимаће у наредном периоду планске активности из своје надлежности у циљу личне и имовинске сигурности грађана који живе на подручју ПУ Фоча-рекао је Томовић.

Полиција од јануара до краја марта из области јавног реда и мира биљежи 54 прекршаја у односу на 39 прошлогодишњих.  Догодило се 67 саобраћајних несрећа, девет више него прошле године.

-Анализирајући структуру саобраћајних несрећа, три су са тешко повријеђеним лицима, седам са лакше повријеђеним, док је у 57 несрећа евидентирана само материјална штета на возилима-рекао је начелник ПУ Фоча Велимир Костовић.

Он је указао да је главни узрок саобраћајних незгода и даље неприлагођена брзина.

-Полиција у континуитету предузима појачане активности контроле саобраћаја и с обзиром на стање путне мреже када су у питању саобраћајне несреће може се констатовати да је стање доста добро. Немамо саобраћајних несрећа са најтежим посљедицама, односно немамо погинулих лица-истакао је Костовић.

Из Полицијске управе Фоча позвали су грађане да се током прославе предстојећег Међународног празника рада и Рамазанског бајрама суздрже од прекомјерног конзумирања алкохола, те да моторним возилима не управљају у алкохолисаном стању.

У наредном периоду на јавним мјестима биће појачано присуство полиције како би се спријечиле нежељене посљедице, истакнуто је на конференцији за новинаре, на којој је стање безбједности оцијењено као задовољавајуће.

Посљедњи текстови

Почиње школа пливања, у току упис

На базенима Аква парка „Ушће“ у понедјељак, 11. јула, почиње школа пливања за дјецу узраста од пет до седам година.

СНСД Фоча: Три кандидата за посланике на предстојећим изборима

На предстојећим Општим изборима кандидати општинског одбора Савеза независних социјалдемократа Фоча за посланике у Народној скупштини Републике Српске биће Ненад Лаловић и...

Град уништио усјеве у Закмуру

           Фото: Илустрација Невријеме које је јуче захватило подручје Закмура нанијело је огромну штету на усјевима и воћњацима.

Аква парк “Ушће”: Базени од сутра раде од 9,00

Базени Аква парка „Ушће“ у Фочи од сутра ће радити од 9,00 до 19,00 часова. Како је саопштила Управа...

Због обиљежавања паркинг простора уклонити возила из Шантићеве улице

Општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове саопштило је да су за сутра планирани радови на обиљежавању паркинг простора у Шантићевој...