Насловна Друштво Ватрогасци гасе велики пожар изнад Ђеђева

Ватрогасци гасе велики пожар изнад Ђеђева

18.9 C
Foča

Припадници Територијалне ватрогасне јединице Фоча и радници Шумског газдинства „Маглић“ гасе пожар који је јутрос избио изнад села Ђеђево.

-Ради се о пожару  ширине близу 500 метара који je пријетиo да захвати шумску културу , односно младе засаде Шумарства. Дио је стављен под контролу, а дио се још увијек гаси. Нашим ватрогасцима, радницима ШГ „Маглић“ мјештани су притекли у помоћ, јер је пожар заиста велики, али ће интервенцијом, надам се, бити ускоро стављен под контролу- потврдио је за Радио Фочу Радојица Малиш, старјешина Територијалне ватрогасне јединице.

Он је истакао да је узрок пожара, као и у ранијим сличним ситуацијама, неконтролисано спаљивање корова и ливадског шибља, те да се ватра лако шири на околне зоне.

-Добили смо пријаву да је други пожар активан код Градачке стијене и наша екипа  управо је кренула и на то подручје-рекао је Малиш.

Поново је апеловао на становнике да више на пале коров, јер пожари не јењавају.

-Ми сваки дан имамо пуне руке посла, зато молимо становнике Фоче да воде рачуна-апеловао је Малиш.

Општински штаб за ванредне ситуације раније је упозорио грађане да ће надлежни органи подносити кривичне пријаве против сваког ко изазове пожар, јер је стање са пожариштима постало алармантно и то у ситуацији када су сви ресурси, па тако и ватрогасци са својим средствима и опремом, стављени у функцију извршавања мјера заштите од вируса корона.

Полиција и комунлна инспекција заједно су ангажоване на кажњавању несавјесних грађана који изазивају пожаре, односно на изрицању прекршајних и кривичних пријава.

Последњи текстови

Полиција расвијетлила крађу у Католичкој кући

Полиција је лишила слободе лица чији су иницијали Д.Г. и М.Г. из Фоче,  због постојања основа сумње да су починили  кривично дјело...

Одржан протест против градње малих ХЕ на Бјелави

У Буковици код Фоче данас је одржан протест Удружења грађана „Бјелава“ против градње малих хидроелектрана на ријекама Бјелава, Мала и Велика Бјелава.

Сутјеска циља опстанак у лиги

Након прошле сезоне проведене у Другој лиги Републике Српске, фудбалери Сутјеске за викенд почињу такмичење у друштву 16 најјачих тимова Српске. Шансу...

Благо побољшање епидемиолошке ситуације у Фочи

Епидемиолошка ситуација у Фочи у благом је побољшању, али су мјере превенције и даље обавезне, истакнуто је на сједници Општинског штаба за...

Возећи уназад повриједио жену

Фочанка чији су иницијали П.С. повријеђена је у дворишту породичне куће у Поповом Мосту, када ју је ударио аутомобил марке „голф три“,...