Насловна Спонзорисано „VELUX“: Замјена кровних прозора није баук

„VELUX“: Замјена кровних прозора није баук

16.8 C
Foča

Сви који живе у поткровљу, а са стрепњом дочекују зиму вјероватно нису ријешили најважнију ствар везану за њихове домове – кровне прозоре. Дотрајале кровне прозоре ћете препознати по водици која се налази између два стакла и иде горе-доље са отварањем, дрвени рам тотално пропао, струјање ваздуха усљед дотрајалих дихтунга… Можда је вријеме да се они ипак промијене?

Није једноставно ако не знате поступак и немате стручни тим који ће вас пратити у овом процесу. Ево корака замјене кровног прозора:  

1. Демонтажа старог кровног прозора- Прије почетка демонтаже треба предузети одређене безбједоносне мјере. Прозор који се мијења, често буде у јако лошем стању и постоји могућност ломљења његових дијелова (стакло, браве, опшивке…)

2. Припрема отвора у кровној конструкцији за нови кровни прозор- Најчешћи разлог замјене прозора је продор воде на самом прозору. Дио воде заврши у кровној конструкцији. Када демонтирамо стари прозор, провјеримо стање кровне конструкције на мјесту гдје је био прозор и по потреби замијенимо труле дијелове дрвене кровне конструкције (носеће греде, кровне летве, дашчане подлоге).

3. Уградња кровног прозора- Уградња кровног прозора се врши искључиво по упутству за уградњу и по спецификацији произвођача.

4. Украјање кровног покривача- Велику улогу у уградњи кровног прозора има правилно постављање кровног покривача. Само правилно постављен кровни покривач око прозора обезбјеђује водонепропусност између прозора и кровног покривача.

5. Израда унутрашње облоге око кровног прозора- Основно правило је да горња површина облоге буде хоризонтална, а доња површина облоге буде вертикална.

6. Уградња ролетни- Ово је посљедња радња приликом уградње прозора. Ролетне се уграђују послије завршетка свих радова, да би спријечили њихово прљање. Ролетне помажу бољем комфору у вашем поткровљу, са вањским тендама ћете спријечити претјерано загријавање, а уз унутрашње ролетне постижете или дјелимично или потпуно замрачење у било које доба дана.

7. Редовно сервисирање прозора- Важну улогу у дуготрајности прозора има редовно одржавање и сервисирање прозора.

И даље вам звучи компликовано? Позовите „VELUX“ стручни тим на број телефона 033/626-494 за савјет око одабира кровног прозора, препоруке гдје купити прозор, као и контакт овлаштеног мајстора. Овлаштени мајстор може прије куповине доћи на бесплатно савјетовање на објекту.

VELUX кровне прозоре потражите по акцијским цијенама код дистрибутера у Фочи – СЗТР „Чанчар“ у Јеврејској 13 (066/162-753) и „Темика“ у Улици цара Душана (058/214-814).

Погледајте искуство купаца „VELUX“ прозора.

Последњи текстови

Сутјеска гостује Рудару – директно на РТРС ПЛУС

Фудбалери Сутјеске гостују сутра у Приједору екипи Рудара у оквиру 2. кола Прве лиге Републике Српске. Оба тима у...

Сунчано и спарно

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити сунчано и спарно вријеме, послије подне мјестимично са кишом и дневном температуром од...

Млади из Фоче, Устиколине и Горажда указали на еколошке проблеме

За очување ријеке Дрине потребно је што прије уклонити дивље депоније са обала и радити на повећању нивоа еколошке свијести грађана, поручили су учесници...

ТК “Фоча” организовао турнир за најмлађе чланове

На тениским теренима на фочанском Ушћу одржан је ревијални тениски турнир чланова Тениског клуба „Фоча“ узраста до 10 година, а најуспјешнији је...

Почиње Великогоспојински пост

За православне вјернике сутра почиње Великогоспојински пост којим се припремају за празник Успенија Пресвете Богородице - Велике Госпојине, који се слави 28....