Насловна Друштво Враћају се радници са поштеде- у понедјељак се отвара и паркић за...

Враћају се радници са поштеде- у понедјељак се отвара и паркић за дјецу

20.9 C
Foča

Радници који су били на поштеди због тога што спадају у критичну здравствену групу или имају малу дјецу, од понедјељка, 11. маја, враћају се на посао, речено је данас на сједници фочанског Кризног штаба.

Начелник општине Радисав Машић рекао је да послодавац има могућност да размотри могућност њихове поштеде, уколико за тим постоји потреба.

Машић је напоменуо да у Фочи нема позитивних на вирус корона, али да ће сада одговорност бити на грађанима који ће морати да воде рачуна о себи и својим суграђанима.

„Институције су урадиле посао колико су могле и сада је на нама да се придржавамо мјера, а оне нису толико строге, оне нас уче и обавезују да носимо маске, у затвроеним просторима и рукавице, да водимо рачуна о хигијени, провејтравању простора и да поштујемо све оно што струка каже“, рекао је Машић.

Након мјесец и по, у Фочи ће сутра радити градска пијаца, с тим што ће производе моћи да продају, уз строге мјере хигијене, само домаћи продавци.

У понедјељак ће бити отворен и паркић за дјецу у Доњем Пољу.

Кризни штаб је скренуо пажњу родитељима да обавезно користе заштитне маске, а власнике кућних љубимаца је подсјетио да је забрањено да их уводе у дјечији паркић и на зелену површину испред Храма Светог Саве.

У дјечијем паркићу за викенд ће бити покошена трава и о0бавиће се дезинфекција справа за играње.

Општинска инспекција од понедјељка ће контролисати и рад угоститељских објеката, фризерских салона и осталих објеката, којима је дозвољен рад уз посебне услове.

Штаб је честитао фочанском Црвеном крсту Међународни дан Црвеног крста, 8. мај, истакавши да је ова организација дала велики допринос борби против вируса корона.

„Изразили смо захвалност Црвеном крсту наше општине, који је у овом периоду урадио велики посао. Захваљујући њима опремили смо наше карантине, подијелили су више од 300 пакета хуманитарне помоћи и средстава хигијене. Свој посао веома добро раде на чему честитамо заспосленима и волонтерима и убијеђени смо да ће тако наставити да раде“, рекао је Машић.

На сједници Кризног штаба најављено је да ће идуће седмице још једном бити обављено детаљно прање градских улица и дезинфекција јавних површина, трговинских и других објеката, те стубишта у стамбеним зградама.

На подручју општине Фоча нема заражених вирусом корона, а под задравственим надзором је 21 особа, од којих једна у карантину.На ковид одјељењу Универзитетске болнице Фоча смјештено је седам пацијената из Калиновика, од којих је шест позитивно на вирус корона. 

Последњи текстови

Полиција расвијетлила крађу у Католичкој кући

Полиција је лишила слободе лица чији су иницијали Д.Г. и М.Г. из Фоче,  због постојања основа сумње да су починили  кривично дјело...

Одржан протест против градње малих ХЕ на Бјелави

У Буковици код Фоче данас је одржан протест Удружења грађана „Бјелава“ против градње малих хидроелектрана на ријекама Бјелава, Мала и Велика Бјелава.

Сутјеска циља опстанак у лиги

Након прошле сезоне проведене у Другој лиги Републике Српске, фудбалери Сутјеске за викенд почињу такмичење у друштву 16 најјачих тимова Српске. Шансу...

Благо побољшање епидемиолошке ситуације у Фочи

Епидемиолошка ситуација у Фочи у благом је побољшању, али су мјере превенције и даље обавезне, истакнуто је на сједници Општинског штаба за...

Возећи уназад повриједио жену

Фочанка чији су иницијали П.С. повријеђена је у дворишту породичне куће у Поповом Мосту, када ју је ударио аутомобил марке „голф три“,...