Насловна Друштво Вукадиновић: Подигнимо заставе за наше јединство, слободу и слогу

Вукадиновић: Подигнимо заставе за наше јединство, слободу и слогу

18.6 C
Foča

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић честитао је Дан српског јединства, слободе и националне заставе, уз жељу да буде обиљежен свечано и достојанствено, у складу са традицијом српског народа.

-Поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, који заједно прослављају Република Српска и Република Србија, у име Општине Фоча свим припадницима српске националости најискреније честитам овај празник-наводи се у честитки.

Вукадиновић је нагласио да 15. септембар није изабран случајно јер се тог дана обиљежава и пробој Солунског фронта, када је васкрснула српска војска похрлила да поврати физички изгубљену отаџбину.

-Данас нам је, више него икада, потребно јако и нераскидиво национално јединство, чак и онда када не можемо да постигнемо политичко. Не треба да се стидимо нити заборавимо чињеницу да смо један од најстрадалнијих народа у 20. вијеку и да смо увијек били на правој и побједничкој страни историје-истакао је Вукадиновић.

Он је позвао грађане да истакну српске заставе гдје год да се налазе.

-Истакнимо заставе на нашим трговима, улицама, домовима, подигнимо их у срцима и мислима за наше јединство, слободу и слогу-поручио је начелник Вукадиновић.

Посљедњи текстови

На спорстком терену у Миљевини постављени рефлектори и трибине

Напорима младих из Миљевине и Удружења грађана Миљевина на спортском терену Основне школе „Свети Сава“ у овом насељу постављени су рефлектори. 

У августу повећан број саобраћајних несрећа и прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча број саобраћајних незгода и прекршаја јавног реда и мира у августу је повећан у односу на исти...

Општина суфинансира будуће приправнике- ускоро јавни позив послодавцима

Више од стотину младих Фочака са високом стручном спремом немају одрађен приправнички стаж, па је локална управа одлучила да распише јавни позив...

Грађани предлажу и сами бирају пројекат који ће се финансирати

Пунољетни грађани Фоче имаће прилику да поднесу приједлог за рјешавање неког од проблема у својој локалној заједници чија вриједност не прелази 20.000...

Чајничанин ухапшен због прања новца

Полиција у Чајничу ухапсила је Чајничанина чији су иницијали С.Ж. који се сумњичи да је починио кривично дјело прање новца, чиме је...