Насловна Друштво Вукадиновић: Република Српска је идеја поштовања себе и других

Вукадиновић: Република Српска је идеја поштовања себе и других

4.6 C
Foča

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић честитао је грађанима Дан Републике Српске са жељом да овај празник прославе у духу толеранције и солидарности и са надом да ће, како се наводи у честитки, Републику Српску поносно чувати и штитити.

“Драги моји Фочаци, свима вама којима је наша Република Српска у срцу, свима који сте уградили своје најбоље године и заложили оно највредније у њену одбрану, честитам 30. рођендан Републике Српске. Република Српска је трајна категорија, не зато што је она нека територија, већ зато што је она већа од било ког појединца, узвишена и надвисује било коју међубратску подјелу – зато што је створена на олтару отаџбине”, стоји у честитки начелника општине.

Вукадиновић је подсјетио на ријечи српског писца Бранислава Нушића да отаџбина није ограничен, оивичен и утјеловљен предмет, већ да је отаџбина мисао, да је вјера, а да мисао и вјера никада не умиру. 

Он је истакао да у Републици Српској има довољно мјеста за све људе добре воље, без обзира на њихову вјерску, националну или било коју другу припадност.

“Све док је тако, не морамо да бринемо за нашу будућност. Српска јесте идеја самопоштовања, самопожртвованости, поштовања других и другачијих, али само онолико колико други поштују нас – ни мање ни више од тога. У нади да ћемо сваки њен наредни рођендан прослављати у бољим околностима у односу на претходне, желим вам све најбоље”, поручио је Вукадиновић.

Посљедњи текстови

Бесплатно скијање за дјецу из Фоче на скијалиштима на Јахорини и у Чајничу

Општина Фоча обезбиједила је бесплатан превоз и ски пас у Олимпијском центру „Јахорина“, те на скијалишту „Злодо“ код Чајнича, за дјецу скијаше...

Сутра пливање за Часни крст на Ћехотини и Бистрици

Богојављенско пливање за Часни крст на ријеци Ћехотини у Фочи сутра ће бити први пут организовано код Градског стадиона.

У петак позоришна представа о Милунки Савић

Глумица Весна Станковић извешће на сцени Градског позоришта у Фочи у петак, 21. јануара у 19.00 часова монодраму „Милунка“ београдског театра „Балкан...

Стонотенисери играли у част Драгана Зечевића Зеке

Стонотенски клуб Перућица организовао је у Спортској сали „Партизан“,   осми Меморијални турнир Драган Зечевић Зека, на којем су се стонотенисери такмичили у...

Зимски вашар – манифестација која одушевљава Фочаке свих генерација

Слатке и слане делиције, палачинци, кокице, пецива, бакини колачи и чоколадни сладоледи само су неки од посластица који су се нашли на...