Насловна Спорт Градски стадион отворио капије- фудбалери и даље на одмору

Градски стадион отворио капије- фудбалери и даље на одмору

25 C
Foča

Одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, у Српској су од данас дозвољени тренинзи спортских клубова, као и  рад дјечијих играоница.

Градски стадион у Фочи, након двомјесечне паузе, током које је Клубана коришћена као локални карантин, отворио је данас своје капије, на радост бројних рекреативаца, пошто је ступила на снагу одлука којом се, под посебним условима, дозвољава одвијање спортских тренинга.

Тренинзи фудбалера „Сутјеске“, како такмичарских селекција, тако и чланова школе фудбала, још неће почињати, али су зато рекреативцима на располагању атлетска стаза и зелене површине иза голова, као и мали терени.

Предсједник Фудбалског клуба „Сутјеска“ Раденко Васиљевић напомиње да су сви корисници Градског стадиона дужни да поштују мјере заштите од вируса корона.

„Услове је прописало Министарство  породице, омладине и спорта и ми ћемо на улазним вратима на стадионима истаћи те препоруке. Направићемо распоред коришћења терена за рекреативце,  аматере такмичаре и профеисоналце“, навео је Васиљевић.

Из „Сутјеске“ напомињу да су најважније препоруке поштовање растојања од два метра, те сталне дезинфекција спортске опреме.

Од рекреативаца се очекује да поштују правила понашања на спортским теренима, да не уводе псе, не бацају отпатке и не оштећују травњак главног терена, што се, истичу у Клубу, раније често дешавало.

„Имали смо доста проблема са рекреативцима, који често не поштују мјере Фудбалског клуба. Апелујемо да се сви строго придржавају прописаних мјера, да не бисмо морали поново да закључамо капије стадиона, што је крајње непопуларно и што ми не желимо“, каже Васиљевић.

Он додаје да за одржавање зелене површине Градског стадиона- ваљање, маркирање, кошење, сијање, грабљење, ђубрење, „Сутјеска“ годишње уложи 20.000 КМ.

„Атлетска стаза, трибине и простор иза голова су доступни свима, а зелена површина главног терена тренутно је обиљежена жутом траком, да бисмо је заштитили, јер је у припреми за такмичаре и за турнир „Фудбал френдс“ за који вјерујемо да ћемо на неки начин успјети и ове године да га организујемо“, рекао је Васиљевић.

У Фудбалском клубу „Сутјеска“ сачекаће укидање ванредног стања и до тада неће почињати са тренажним процесом, јер, како наводе, тренутно се тренинзи фудбалера могу обављати под веома строгим мјерама, које између осталог, подразумијевају сталну дезинфекцију просторија, лопти и осталих реквизита и коришћење маски.

Када се епидемиолошка ситуација додатно стабилизује и постојеће мјере ублаже, кренуће и тренинзи свих фудбалских селекција, поручили су из „Сутјеске“.

Последњи текстови

Републички штаб: Постојеће мјере остају на снази до 17. августа

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас закључак којим се до 17. августа забрањују сва јавна окупљања у групама већим од...

У Фочи и даље неповољно епидемиолошко стање

На подручју општине Фоча епидемиолошка ситуација и даље је неповољна, али је и све више опорављених лица, тако да је тренутно 67...

Из Таре прикупљено више од тону крупног отпада

Због неодговорних појединаца који у другом по величини кањону у свијету  за собом остављају смеће и остали отпад, ријека Тара све више...

Повријеђен пјешак на путу Фоча-Брод

У саобраћајној незгоди на регионалном путу Фоча-Брод на Дрини у мјесту Брежине повријеђен је пјешак, када га је док се кретао уз...

Спарно и вруће, увече наоблачење

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити сунчано, спарно и вруће, поготово у сјеверним и источним дијеловима, са температуром ваздуха...