Насловна Спорт Градски стадион отворио капије- фудбалери и даље на одмору

Градски стадион отворио капије- фудбалери и даље на одмору

9.8 C
Foča

Одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, у Српској су од данас дозвољени тренинзи спортских клубова, као и  рад дјечијих играоница.

Градски стадион у Фочи, након двомјесечне паузе, током које је Клубана коришћена као локални карантин, отворио је данас своје капије, на радост бројних рекреативаца, пошто је ступила на снагу одлука којом се, под посебним условима, дозвољава одвијање спортских тренинга.

Тренинзи фудбалера „Сутјеске“, како такмичарских селекција, тако и чланова школе фудбала, још неће почињати, али су зато рекреативцима на располагању атлетска стаза и зелене површине иза голова, као и мали терени.

Предсједник Фудбалског клуба „Сутјеска“ Раденко Васиљевић напомиње да су сви корисници Градског стадиона дужни да поштују мјере заштите од вируса корона.

„Услове је прописало Министарство  породице, омладине и спорта и ми ћемо на улазним вратима на стадионима истаћи те препоруке. Направићемо распоред коришћења терена за рекреативце,  аматере такмичаре и профеисоналце“, навео је Васиљевић.

Из „Сутјеске“ напомињу да су најважније препоруке поштовање растојања од два метра, те сталне дезинфекција спортске опреме.

Од рекреативаца се очекује да поштују правила понашања на спортским теренима, да не уводе псе, не бацају отпатке и не оштећују травњак главног терена, што се, истичу у Клубу, раније често дешавало.

„Имали смо доста проблема са рекреативцима, који често не поштују мјере Фудбалског клуба. Апелујемо да се сви строго придржавају прописаних мјера, да не бисмо морали поново да закључамо капије стадиона, што је крајње непопуларно и што ми не желимо“, каже Васиљевић.

Он додаје да за одржавање зелене површине Градског стадиона- ваљање, маркирање, кошење, сијање, грабљење, ђубрење, „Сутјеска“ годишње уложи 20.000 КМ.

„Атлетска стаза, трибине и простор иза голова су доступни свима, а зелена површина главног терена тренутно је обиљежена жутом траком, да бисмо је заштитили, јер је у припреми за такмичаре и за турнир „Фудбал френдс“ за који вјерујемо да ћемо на неки начин успјети и ове године да га организујемо“, рекао је Васиљевић.

У Фудбалском клубу „Сутјеска“ сачекаће укидање ванредног стања и до тада неће почињати са тренажним процесом, јер, како наводе, тренутно се тренинзи фудбалера могу обављати под веома строгим мјерама, које између осталог, подразумијевају сталну дезинфекцију просторија, лопти и осталих реквизита и коришћење маски.

Када се епидемиолошка ситуација додатно стабилизује и постојеће мјере ублаже, кренуће и тренинзи свих фудбалских селекција, поручили су из „Сутјеске“.

Последњи текстови

СШЦ Фоча: Расадничарима стипендија од 100 КМ мјесечно

Занимање расадничар након више година враћа се у Средњошколски центар Фоча и то као дефицитарно, па ће ученици који ове године упишу...

Прикупљање потписа против изградње хидроелектрана на фочанским ријекама

Неформална група грађана Фоче „Сачувајмо ријеке Фоче“ организује прикупљање потписа против изградње хидроелектрана на ријеци Бјелави и осталим ријекама на територији општине.

Мјештани: Не дамо Бјелаву и Малу Бјелаву

Почетком априла фочанско предузеће „Србињепутеви“ започело је припремне радове на изградњи мини хидроцентрала Бјелава и Мала Бјелава на истоименој ријеци што је...

ОО СДС Фоча: Изјаве Бегије Смајић вријеђају припаднике српског народа

У саопштењу достављеном медијима ОО СДС-а Фоча наводи се да је на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске чија је тема била...

Осумњичен да је намјерно возилом ударио пјешака

Фочанска полиција ухапсила је мушкарца чији су иницијали М.Н. из Фоче који је возилом задао тешке повреде суграђанину са иницијалима М.Н, саопштено...