Насловна Друштво Два осуђеника заражена короном са блажим симптомима у изолацији

Два осуђеника заражена короном са блажим симптомима у изолацији

25 C
Foča

У Казнено-поправном заводу Фоча потврђено је присуство вируса корона код два осуђеника, који су изоловани и имају блаже симптоме, рекао је Радио Фочи директор ове установе Синиша Голијанин.

Завод још од марта редовно примјењује све мјере које је прописао Институт за јавно здравство, а предузете су и додатне мјере у циљу спречавања ширења заразе.

Голијанин је навео да је један осуђеник 7. августа имао блаже симптоме, након чега је тестирањем потврђено присуство инфекције.

Тестирана су још 22 осуђеника који су са њим били у контакту, од којих је један био позитиван.

„Двојица заражених су смјештени у посебан колектив, одвојени су потпуно од других осуђеника, а такође изоловани су и сви њихови контакти и одвојени од осталих“, навео је Голијанин.

Директор КПЗ-а је додао да је у складу са надлежностима обуставио посјете и забранио ванзаводске погодности у трајању од 15 дана.

Нагласио је да се дезинфекција просторија и остале заштитне мјере редовно предузимају још од 10. марта.

 „Приликом усласка у Завод, мјери се тјелесна температура и сви који имају повишену температуру не могу ући, врши се дезинфекција обуће и руку и обавезно је ношење заштитне маске“, напоменуо је Голијанин.

Истакао је да су осуђеници савјесни, да сви имају заштитне маске, које су сами шили, те да нису тачни наводи из појединих медија да су затворски капацитети претрпани.

„Затвор има довољно мјеста. Укупни капацитет је 340 мјеста, а тренутно је попуњен са 282 затвореника“, појаснио је Голијанин.

Последњи текстови

Фоча и Плужине ће заједно унаприједити систем заштите и спасавања

Спасилачке службе Фоче и Плужина заједно ће унаприједити систем заштите и спасавања у пограничном појасу, истакнуто је на другом координационом састанку за...

Општина помаже пчеларима

Удружење пчелара „Полен“ Општина Фоча помоћи ће са 6.000 КМ, саопштено је из локалне управе. Пчеларима је ова година...

Исплаћене по двије стипендије студентима

Фочанским студентима данас су исплаћене по двије стипендије из буџета општине. -Због пандемије вируса корона дошло је до благог...

Обустава саобраћаја на путу Фоча-Јошаница

Због реконструкције саобраћајнице, пут Фоча-Јошаница на дијелу код  Универзитетске болнице Фоча, у дужини од 500 метара, од данас до 1.октобра биће затворен...

Мале хидроелектране помогле Универзитетску болницу Фоча

Универзитетска болница Фоча добила је шест апарата за праћење виталних функција и ламинарну комору за припрему онколошких лијекова чија је вриједност 90.000...