Насловна Друштво Демос у Херцеговини циља једног начелника и улазак у локалне скупштине

Демос у Херцеговини циља једног начелника и улазак у локалне скупштине

16.8 C
Foča

На југоистоку Српске, од Требиња до Вишеграда, тачније у изборној јединици девет, у 11 општина на које излази на локалне изборе Демос циља најмање по једног одборника, а у овој странци се надају и да ће и у једној општини добити начелника, речено је данашњем састанку Регионалног одбора у Фочи.

П редсједник Демоса Недељко Чубриловић каже да је задовољан степеном припремљености општинских одбора за предстојеће локалне изборе.

„Захвалан сам људима на спремности да раде, на компактности и очекујем да ће ова регија забиљежити веома добар резултат“, рекао је Чубриловић.

Први човјек Демоса је навео да херцеговачки одбор ове странке има могућност кандидатуре за начелника општине у три локалне заједнице.

„Видјећемо у наредном периоду да ли ћемо ту могућност искористити, али оно што је сигурно да смо данас смо промовисали кандидата за начелника Чајнича и надамо се да ћемо направити добар резултат“, рекао је Чубриловић.

Предједник Регионалног одбора Слободан Шараба каже да је циљ најмање по један одборник у свакој од 11 општина и један начелник општине.

„Вјероватно ћемо искористити могућност да идемо са кандидатима за начелника у три општине и надамо се да ћемо имати минимум једног начелника општине. Имамо изузетно квалитетне кандидате, прије свих Бојана Танасковића у Чајничу, јер је ријеч о младом и озбиљном човјеку, па се надамо да ћемо у Чајничу, а по могућности и у Требињу и Љубињу имати нашег начелника“, рекао јер Шараба.

Он је додао да ће Демос имати сарадњу са странкама из владајуће коалиције на републичком нивоу са којима, како је рекао, постоји могућност договора ,а није изоставио ни могућност сарадње са неким од других странака у зависности од специфичности локалне средине.

Потпредједник Демоса и предсједник Општинског одбора у Фочи Споменко Стојановић очекује да ће ова странка у новом сазиву фочанског парламента имати најмање четири одборника.

„Очекивања су да нећемо имати мање него што смо имали до сада, минимум четири, а надамо се и више“, каже Стојановић.

Он је истакао да је СНСД, као највећи коалициони партнер, једина странка са којом преговарају.

„Друге нећемо подржавати. Уколико наш партнер СНСД буде имао доброг кандидата за начелника Фоче ми смо спремни да га подржимо“, поручио је Стојановић.

Последњи текстови

Сутјеска гостује Рудару – директно на РТРС ПЛУС

Фудбалери Сутјеске гостују сутра у Приједору екипи Рудара у оквиру 2. кола Прве лиге Републике Српске. Оба тима у...

Сунчано и спарно

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити сунчано и спарно вријеме, послије подне мјестимично са кишом и дневном температуром од...

Млади из Фоче, Устиколине и Горажда указали на еколошке проблеме

За очување ријеке Дрине потребно је што прије уклонити дивље депоније са обала и радити на повећању нивоа еколошке свијести грађана, поручили су учесници...

ТК “Фоча” организовао турнир за најмлађе чланове

На тениским теренима на фочанском Ушћу одржан је ревијални тениски турнир чланова Тениског клуба „Фоча“ узраста до 10 година, а најуспјешнији је...

Почиње Великогоспојински пост

За православне вјернике сутра почиње Великогоспојински пост којим се припремају за празник Успенија Пресвете Богородице - Велике Госпојине, који се слави 28....