Насловна Спорт Домаћину пехар 12. Икетовог меморијала

Домаћину пехар 12. Икетовог меморијала

18.6 C
Foča

Домаћа екипа „Ике Брод“ освојила је 12. Меморијал у малом фудбалу посвећен легендарном фочанском спортисти Илији Ђуровићу Икету, који је одржан на игралишту Основне школе „Веселин Маслеша“ у Броду на Дрини.

На меморијалу је учествовало 15 екипа, а „Ике Брод“ је у финалу био бољи од екипе „Хемингвеј паб“ резултатом 6:2.

Треће мјесто освојила је екипа „Рис“ побједом против „ДОО Темика“ 6:1.

Турнир је организовала „раја из краја“, под покровитељством општине Фоча и у сарадњи са Основном школом „Веселин Маслеша“ у којој је као наставник физичке културе радио покојни Ђуровић, те уз помоћ бројних спонзора.

Награде и пехаре најбољима уручио је начелник општине Милан Вукадиновић.

Побједник је награђен са 700, поражени финалиста са 350, док је трећепласираа екипа освојила 150 марака.

Најбољи појединци добили су по 50 КМ, а то су најбољи фудбалер Коста Вуковић, голман Слободан Милановић и стријелац Дејан Мојовић.

Екипа “Посјед“ добила је награду за поштовање противника и правила игре.

Икетов меморијал ове године је увеличан израдом великог мурала са ликом овог свестраног спортисте, који је за фочанске клубове играо фудбал, одбојку и кошарку, такмичио се и у пливању, а остао је упамћен и као изузетан педагог и тренер који је имао истанчан осјећај за селекцију и усмјеравање дјеце за поједине спортове.

Ђуровић је преминуо 2004. године на школском игралишту у Броду.

Мурал је на зиду школе осликао фочански сликар Владимир Милановић, а омладина из насеља, која и на овај начин чува успомену на великог спортисту, за то је претходно добила одобрење општине и управе школе.

Посљедњи текстови

На спорстком терену у Миљевини постављени рефлектори и трибине

Напорима младих из Миљевине и Удружења грађана Миљевина на спортском терену Основне школе „Свети Сава“ у овом насељу постављени су рефлектори. 

У августу повећан број саобраћајних несрећа и прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча број саобраћајних незгода и прекршаја јавног реда и мира у августу је повећан у односу на исти...

Општина суфинансира будуће приправнике- ускоро јавни позив послодавцима

Више од стотину младих Фочака са високом стручном спремом немају одрађен приправнички стаж, па је локална управа одлучила да распише јавни позив...

Грађани предлажу и сами бирају пројекат који ће се финансирати

Пунољетни грађани Фоче имаће прилику да поднесу приједлог за рјешавање неког од проблема у својој локалној заједници чија вриједност не прелази 20.000...

Чајничанин ухапшен због прања новца

Полиција у Чајничу ухапсила је Чајничанина чији су иницијали С.Ж. који се сумњичи да је починио кривично дјело прање новца, чиме је...