Насловна Друштво Дом здравља постепено враћа нормалан режим рада

Дом здравља постепено враћа нормалан режим рада

15.8 C
Foča

Дом здравља Фоча, у складу са препорукама Министарства здравља, од 1. маја почеће да ради са 50 одсто капацитета, чиме ће почети да се враћа у нормалан режим рада.

Откад су уведене мјере заштите од вируса корона, у Дому здравља су примани само хитни случајеви, а сада се постепено шири број услуга.

Директор Дома здравља Мирослав Ристановић каже да ће се, поред хитних случајева, примати хронични болесници који дуго нису били на контролама .

“Почећемо да радимо и љекарска увјерења за продужење возачких дозвола, али само за грађане општине Фоча. Исто тако, пружаћемо и стоматолошке услуге. До сада су рађена само ургентна стања, а сада ће почети израде протеза и лијечења која не могу да чекају”, навео је Ристановић.

Тријажа на улазу у Дом здравља и даље остаје у функцији, што значи да се свим пацијентима мјери тјелесна температура бесконтактним топломјером.

Пацијенти су дужни да носе заштитну маску и рукавице и да особљу кажу да ли су били у контакту са зараженим особама.

Последњи текстови

Полиција расвијетлила крађу у Католичкој кући

Полиција је лишила слободе лица чији су иницијали Д.Г. и М.Г. из Фоче,  због постојања основа сумње да су починили  кривично дјело...

Одржан протест против градње малих ХЕ на Бјелави

У Буковици код Фоче данас је одржан протест Удружења грађана „Бјелава“ против градње малих хидроелектрана на ријекама Бјелава, Мала и Велика Бјелава.

Сутјеска циља опстанак у лиги

Након прошле сезоне проведене у Другој лиги Републике Српске, фудбалери Сутјеске за викенд почињу такмичење у друштву 16 најјачих тимова Српске. Шансу...

Благо побољшање епидемиолошке ситуације у Фочи

Епидемиолошка ситуација у Фочи у благом је побољшању, али су мјере превенције и даље обавезне, истакнуто је на сједници Општинског штаба за...

Возећи уназад повриједио жену

Фочанка чији су иницијали П.С. повријеђена је у дворишту породичне куће у Поповом Мосту, када ју је ударио аутомобил марке „голф три“,...