Насловна Друштво „Дринска авантура“ у Фочи од 24. до 26. јула

„Дринска авантура“ у Фочи од 24. до 26. јула

20.9 C
Foča

Велики број младих из БиХ и региона учествоваће на туристичко-забавној манифестацији „Дринска авантура“ која ће у Фочи бити одржана од 24. до 26. јула у организацији Омладинског покрета. Четврто издање „Дринске авантуре“ учесницима ће понудити занимљиве и богате садржаје, а за разлику од претходних, овогодишње дружење трајаће дан дуже.

И ове године организатори „Дринске авантуре“ поставили су за циљ -повезивање младих из различитих средина, промоцију горњег тока Дрине и других туристичких дестинација Фоче. Учесници манифестације биће у прилици да уживају у бројним занимљивим спортским и забавним садржајима.

-Програм „Дринске авантуре“ је обогаћен и продужен на три дана. Првог дана учеснике очекује ноћна вертикална трка од Градског трга до Планинарског дома „Забрана”, висинске разлике од 200 м, након које све посјетиоце очекује рок свирка код планинарског дома “Забрана”. Другог дана љубитељи бициклизма уживаће у вожњи бицикала од Фоче преко Пјешчаних пирамида до Миљевине, одакле вожња постаје трка и поприма такмичарски карактер до Фоче. Истог дана сви љубитељи риболова могу учествовати у “Риболовачкој причи”, малој школи риболова и акцији порибљавања Дрине. Најбоље такмичаре чекају новчане награде-навео је предсједник Омладинског покрета Фоча, Младен Мандић.

Централни дио манифестације и овог љета чиниће спуст гуменим чамцима и другим пловилима од Рафтинг центра „Бастаси“ до фочанског Аква парка „Ушће“, дуг 15 километара уз мото „Гдје настаје Дрина, почиње авантура“, а који ће бити одржан у недјељу, 26.јула.

-Током спуста смарагдном ријеком правиће се паузе на најљепшим плажама. Стиже се на Аква парк „Ушће“ гдје нас чека ди-џеј забава и једно занимљиво такмичење-привлачење конопца кануима и занимљиве награде-рекао је Мандић.

Млади ће велику пажњу посветити и екологији и заједничком очувању горњег тока ријеке Дрине. Уз подршку хуманитарне организације Католички сервис помоћи (ЦРС), а кроз УСАИД-ов пројекат ПРО-Будућност, током јула организоваће Округли сто на тему “Дрина нас спаја”.

-Планирано је да са младима из сусједних општина слива ријеке Дрине, Горажда, Устиколине и Фоче, разговарmо o еколoшким темама, о заједничкој сарадњи и промоцији Дрине, као и о толеранцији и помирењу-додао је Мандић.

Из Омладинског покрета још једном су позвали младе, љубитеље природе и забаве да им се придруже и подрже четврту „Дринску авантуру” која, како кажу, има перспективу да постане једна од најсадржајнијих туристичких манифестација на подручју ове локалне заједнице. Како би оправдали улогу добрих домаћина, очекују подршку Општине Фоча.

-Ова манифестација доводи људе у центар града, а Фоча има инфраструктуру која може да их прихвати, да им понуди најбоље што има. Корист је вишеструка за промоцију туризма, а осим тога, Фоча тиме шаље поруку једне отворене, модерне средине. Највећа корист је за пружаоце услуга, како смјештајних, тако и других угоститељских-сматра Мандић.

Организатори напомињу да је котизација за учешће у регати 30 КМ, што укључује превоз до почетне тачке за спуст, трошкове скипера – возача чамаца и минимум опреме. Уколико заинтересовани учесници посједују сопствену опрему и превоз, немају обавезу плаћања котизације, већ само регистрацију.

Заинтересовани могу да се јаве на званичну страницу манифестације, www.drinskaavantura.net,  на е-маил info@drinskaavantura.net  или на телефон 066-892-322.

Последњи текстови

Полиција расвијетлила крађу у Католичкој кући

Полиција је лишила слободе лица чији су иницијали Д.Г. и М.Г. из Фоче,  због постојања основа сумње да су починили  кривично дјело...

Одржан протест против градње малих ХЕ на Бјелави

У Буковици код Фоче данас је одржан протест Удружења грађана „Бјелава“ против градње малих хидроелектрана на ријекама Бјелава, Мала и Велика Бјелава.

Сутјеска циља опстанак у лиги

Након прошле сезоне проведене у Другој лиги Републике Српске, фудбалери Сутјеске за викенд почињу такмичење у друштву 16 најјачих тимова Српске. Шансу...

Благо побољшање епидемиолошке ситуације у Фочи

Епидемиолошка ситуација у Фочи у благом је побољшању, али су мјере превенције и даље обавезне, истакнуто је на сједници Општинског штаба за...

Возећи уназад повриједио жену

Фочанка чији су иницијали П.С. повријеђена је у дворишту породичне куће у Поповом Мосту, када ју је ударио аутомобил марке „голф три“,...