Насловна Спорт Дружење тениских рекреативаца у Фочи- најбољи Лука Милетић

Дружење тениских рекреативаца у Фочи- најбољи Лука Милетић

19 C
Foča

У Фочи је протеклог викенда одигран тениски турнир „Lets play together” који је окупио рекреативце из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије.

Учествовало је око 30 такмичара, а најбољи је био млади Лука Милетић из Фоче, који се, иначе, осим на рекреативним турнирима, такмичи и у Тениском савезу БиХ, категорији до 16 година.

У финалу је био бољи од Срђана Фундупа.

Турнир је организовала општина Фоча у оквиру пројекта Про будућност у сарадњи са УСАИД-ом и ЦРС-ом.

Један од учесника Владан Вујевић из Куле, који је стигао до полуфинала, наступа на рекреативним турнирима широм бивше Југосолавије.

Истиче да је рекреативни тенис у БиХ у успону.

“У БиХ су рекреативни турнири квалитетнији него у Србији”, навео је Вујевић.

Организатор турнира, службеник општинске администрације Игор Ћурчић каже да је ово дружење рекреативаца у потпуности испунило очекивања.

“Поента је стварање добрих међунационалних, међуентитетских и регионалних односа. Имали смо госте из Сарајева, Горажда, Какња, Кисељака, Куле. Наравно, све је организовано уз заштиту од ковида 19. Сви гости су ноћили двије ноћи, дружили се са Фочацима, одуђевили се градом и добродошлицом и мсилимд а ће понијети најљепше утиске”, навео је Ћурчић.

Првобитно је било замишљено да овај пројекат буде подршка фудбалском турниру “Фудбал френдс”, а након његовог отказивања због епидемије вируса корона, у договору са донаторима одлучено је да се средства преусмјере у организацију турнира за тениске рекреативце.

Последњи текстови

Казне угоститељима за непоштовање епидемиолошких мјера

Општинска и републичка инпекција затвориле су један угоститељски објекат у Фочи на седам дана због непоштовања епидемиолошких мјера, a издата су и...

ПУ Фоча: Повећан број прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча у периоду јануар-септембар ове године евидентирано је за 2,2 одсто више кривичних дјела него у истом периоду...

Карате: Бронза за Фочанку на Првенству Србије

Каратисткиња фочанског “Нипона” Валентина Вуковић освојила је бронзану медаљу на Првенству Србије за кадете и јуниоре, које је одржано у Крагујевцу у...

Краће радно вријеме угоститељских објеката

Радно вријеме угоститељских објеката у Републици Српској, одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, ограничава се на период од 6.00 од 22.00 часова.

Школе у Српској затворене седам дана

Школе у Републици Српској биће затворене седам дана због погоршане епидемиолошке ситуације, одлучио је данас Републички штаб за ванредне ситуације.