Насловна Спорт Дружење тениских рекреативаца у Фочи- најбољи Лука Милетић

Дружење тениских рекреативаца у Фочи- најбољи Лука Милетић

-5 C
Foča

У Фочи је протеклог викенда одигран тениски турнир „Lets play together” који је окупио рекреативце из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије.

Учествовало је око 30 такмичара, а најбољи је био млади Лука Милетић из Фоче, који се, иначе, осим на рекреативним турнирима, такмичи и у Тениском савезу БиХ, категорији до 16 година.

У финалу је био бољи од Срђана Фундупа.

Турнир је организовала општина Фоча у оквиру пројекта Про будућност у сарадњи са УСАИД-ом и ЦРС-ом.

Један од учесника Владан Вујевић из Куле, који је стигао до полуфинала, наступа на рекреативним турнирима широм бивше Југосолавије.

Истиче да је рекреативни тенис у БиХ у успону.

“У БиХ су рекреативни турнири квалитетнији него у Србији”, навео је Вујевић.

Организатор турнира, службеник општинске администрације Игор Ћурчић каже да је ово дружење рекреативаца у потпуности испунило очекивања.

“Поента је стварање добрих међунационалних, међуентитетских и регионалних односа. Имали смо госте из Сарајева, Горажда, Какња, Кисељака, Куле. Наравно, све је организовано уз заштиту од ковида 19. Сви гости су ноћили двије ноћи, дружили се са Фочацима, одуђевили се градом и добродошлицом и мсилимд а ће понијети најљепше утиске”, навео је Ћурчић.

Првобитно је било замишљено да овај пројекат буде подршка фудбалском турниру “Фудбал френдс”, а након његовог отказивања због епидемије вируса корона, у договору са донаторима одлучено је да се средства преусмјере у организацију турнира за тениске рекреативце.

Последњи текстови

Почиње вакцинација против сезонског грипа

Регионални центар Института за јавно здравство Фоча набавио је 1.200 доза вакцина за бесплатну вакцинацију, те 150 доза комерцијалне вакцине.

Учесници избора у Фочи оцјењују резултате

У будућем сазиву фочанског парламента одборнике ће, на основу прелиминарних и још непотпуних резултата локалних избора, имати девет странака.

УБ Фоча: Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске објавило је контакт бројеве телефона здравствених установа посредством којих грађани могу добити информације у вези...

ПУ Фоча: Обиљежен Аранђеловдан

Полицијска управа Фоча, у складу са епидемиолошком ситуацијом, обиљежила је крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Аранђеловдан. У Храму...

Радовић:Будућност дјеце једина инвестиција друштва која се исплати

Комплетна друштвена заједница, појединци и институције које се баве дјецом дужне су радити и доносити одлуке које су најбоље за дијете и...