Насловна Спорт Дјеца седам дана живјела за фудбал

Дјеца седам дана живјела за фудбал

22.3 C
Foča

Турнир “Играј фудбал, буди срећан”, који је организовала Школа фудбала Фудбалског клуба „Сутјеска“ у сарадњи са фочанским основним школама, у потпуности је испунио очекивања организатора јер је више од 260 ученика нижих разреда седам дана живјело за најважнију споредну ствар на свијету.

Баш као што то казује и назив турнира, дјеца су била пресрећна играјући омиљени спорт. Било је доста лијепих голова, радости због побједа, туге због пораза, уз понеку сузу.

Уз дјечаке, било је доста и дјевојчица, а такмичили су се у пет категорија- од првог до петог разреда, а на крају медаље су подијељене свим учесницима.

Занимљиво је било на терену, али и на трибинама. С обзиром да је школско такмичење, све екипе су имале велику подршку са трибина од другара из свог разреда.

Са исписаним транспарентима, ученици основних школа „Свети Сава“ и “Веселин Маслеша“ надвикивали су се у навијању за своје разреде, што је давало посебну драж такмичењу.

Један од тренера у Школи фудбала Душко Рашевић презадовољан је како је турнир протекао.

„Најважније је да смо окупили велики број дјеце из двије школе. Успјели смо да их изведемо на терене, да седам дана причају о спорту, побједама, поразима, головима и да их одвојимо од свих негативних појава- интернета, телефона и осталог“, рекао је Рашевић.

Међу учесницима је било полазника школе фудбала, али и дјеце која не само да не тренирају, већ до сада или нису показивала интересовање или из неких других разлога једноставно нису често шутирала лопту, па се на терену могло видјети да неки од учесника турнира, посебно најмлађи, не познају довољно фудбалска правила.

Рашевић истиче да је суштина оваквих такмичења да се укључе и дјеца која се никад нису бавила спортом.

„Жељели смо да их укључимо, вјероватно ће се неко од њих пронаћи и уписати неки спорт, можда и фудбал. Једоставно, главни циљ је био да подстакнемо дјецу да се баве физичком активношћу“, истиче тренер.

Резултат не да је био у другом, већ ни у 22. плану, али увијек има родитеља који не схватају да је у том узрасту пораз једнако користан као и побједа, можда чак и кориснији за даље, не само спортско, већ цјелокупно сазријевање и одрастање дјеце.

У школи фудбала кажу да су навикли на таква понашања појединих родитеља.

„Прије свега, свим родитељима говоримо да на стадион донесу позитивну енергију и сигурно да добра атмосфера не може изостати“, закључио је Рашевић.

Он се захвалио колегама тренерима из Сутјескине школе фудбала Драгану Цицовићу и Дејану Рашевићу, који су учествовали у организацији турнира, те управи клуба и општини Фоча на подршци.

Посебно захвалност из Школе фудбала упутили су двјема основним школама у Фочи и њиховим учитељицама, које су биле важна карика у организацији и долазиле су на стадион да бодре своје ученике.

Посљедњи текстови

Почео турнир „Самоборска 2022“, на распореду утакмице другог кола

На игралишту Основне школе „Веселин Маслеша“ почео је турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који организује омладина тог фочанског насеља.

Кадети “Сутјеске” уживали у Новом Саду

Кадети фочанског Фудбалског клуба „Сутјеска“ уживали су у тродневној посјети вршњацима „Војводине“ у Новом Саду, а то би требало да буде прво...

Драгочава: У недјељу турнир у славу погинулих бораца

На школском игралишту у Драгочави у недјељу, 14. августа, биће одржан Меморијални турнир у малом фудбалу „Драгочава-Брусна 2022“, посвећен погинулим српским борцима...

Трага се за несталим Благојем Гавриловићем

Припадници Цивилне заштите Фоча и Полицијске управе Фоча од недјеље трагају за седамдесетосмогодишњим Благојем Гавриловићем из Бечеја. Како...

Одгођен турнир „Самоборска 2022“

Турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који је требао почети синоћ, одгођен је због неповољних временских прилика. Како су...