Насловна Образовање Економски факултет Пале уписује нову генерацију студената

Економски факултет Пале уписује нову генерацију студената

12.3 C
Foča

Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву на трагу традиције коју баштини од 1952. године и оснивања Економског факултета у Сарајеву, више од двије деценије настоји да својим студентима шири двије перспективе. Прва се односи на обезбјеђење теоријских и практичних знања која ће бити препозната на тржишту рада. Други хоризонт који је важан за сваког студента јесте могућност наставка образовања и усавршавања.

Узимајући у обзир ове чињенице напори су усмјерени на обезбјеђење препознатљивости како од домаћих, тако и од међународних институција и пословне заједнице. Од обнове рада у Републици Српској 1993. године нашу диплому је стекло 2153 економиста, 91 мастер, 147 магистара и 27 доктора економских наука.

Економски факултет Пале уписује студенте на два студијска програма првог циклуса студија (Економија; Туризам и хотелијерство) и шест студијских програма другог циклуса студија (Финансије; Пословно управљање; Макроекономија, реформе и бизнис; Економски развој БиХ, Квантитативна економија, Туризам и хотелијерство).

Пријемни испит за први циклус студија се полаже као Тест општег знања из економије за оба студијака програма.Тест ће се састојати од 25 питања и радиће се 60 минута. Тест на полагању пријемног испита ће садржавати само питања из Информатора. Свако питање садржи три или четири понуђена одговора, од којих је само један тачан.На питање се одговара заокруживањем слова испред одговора, а дозвољено је заокружити само један одговор. За сваки тачан одговор добија се 2 поена.

Како би што боље приипремили пријемни испит, за матуранте су креирани су е-тестови прилагођени са мобилни телефон, таблет и рачунар. На тај начин матурантима је омогућено да се од куће кавалитетно припреме рјешавајући е-тестове који садрже тачне одговоре на питања која ће бити на пријемном испиту.

Пријемни испит другог циклуса студија има посебан тест за сваки СП који ће се састојати од 10 питања, а радиће се 60 минута.

Све информације о упису можете наћи на интерент страници upis.ekofis.ues.rs.ba.

22.6

Посљедњи текстови

Обиљежена 78. годишњица Битке на Сутјесци: Срби су слободарски народ који његује антифашизам

У Долини хероја на Тјентишту обиљежено је 78 година од Битке на Сутјесци у којој је Народно-ослободилачка војска у Другом свјетском рату...

Дио Ливада сутра без струје

Због санације електромреже сутра ће без струје бити потрошачи у дијелу насеља Ливаде, изнад стамбених зграда, најављено је из Електродистрибуције ТЈ Фоча.

Омладинским пројектима до бољег амбијента Фоче

Уређење спортско-рекреативних терена и купалишта, еколошке акције, промотивне туристичке манифестације, само су неки од пројеката које ће у наредном периоду реализовати пет...

Стони тенис: Јована Зечевић у кадетској репрезентацији БиХ

Стонотенисерка фочанске „Перућице“ Јована Зечевић на контролном турниру у Бањалуци освојила је друго мјесто, чиме се пласирала у „Б“ програм кадетске препрезентације...

Дио насеља Ливаде сутра без струје

Због санације електромреже сутра ће без струје бити потрошачи у дијелу насеља Ливаде, изнад стамбених зграда, најављено је из Електродистрибуције ТЈ Фоча.