Насловна Хроника Експресна акција полиције у Фочи: Ухапшен осумњичени за свирепо убиство у Херцег...

Експресна акција полиције у Фочи: Ухапшен осумњичени за свирепо убиство у Херцег Новом

19 C
Foča

Фочанска полиција ухапсила је четрдесетседмогодишњег Зорана Марића из Црне Горе, за којим је расписана међународна Интерполова потјерница због сумње да је у Херцег Новом заједно са Радомирoм Делићем (36)  убио канадску држављанку Љиљану Симић (54), док се налазио у такси возилу које се кретало од Фоче према Федерацији БиХ. Ријеч је о лицу са озбиљним криминалним досјеом.

Одмах по добијеној информацији да лице осумњичено за убиство борави на територији која је у њиховој надлежности, припадници Полицијске управе Фоча предузели су активности на лоцирању лица и његовом лишењу слободе.

Начелник Полицијске управе Фоча Велимир Костовић рекао је да је осумњичени ухапшен јуче око 16.00 часова на локалном путу Фоча-Јошаница, покушавајући да побјегне према ФБиХ.

-Код осумњиченог је за појасом тренерке пронађена ручна бомба М75, а у ранцу војнички бајонет, као и други предмети и трагови који могу послужити као доказ у кривичном поступку-рекао је Костовић.

Костовић је рекао да ће, након криминалистичке обраде, лице бити предато Окружном јавном тужилаштву у Требињу због сумње да је починило кривично дјело недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја.

-С обзиром да је ријеч о држављанину Црне Горе оно ће примарно бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва, које ће ступити у контакт са Судом БиХ у циљу реализације црвене Интерполове потјернице, односно екстрадиције лица надлежним органима Црне Горе-рекао је Костовић.

Симићева је канадска држављанка, а њен нестанак пријављен је полицији 6. септембра. Њено тијело пронађено је 12 дана касније у селу Мокрине код Херцег Новог.

Из црногорске полиције навели су да су идентификована два осумњичена лица од којих је једно ухапшено у Црној Гори, а друго у Републици Српској.

Управа полиције Црне Горе захвалила је Министарству унутрашњих послова Републике Српске на сарадњи и ефикасној реакцији.

Последњи текстови

Казне угоститељима за непоштовање епидемиолошких мјера

Општинска и републичка инпекција затвориле су један угоститељски објекат у Фочи на седам дана због непоштовања епидемиолошких мјера, a издата су и...

ПУ Фоча: Повећан број прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча у периоду јануар-септембар ове године евидентирано је за 2,2 одсто више кривичних дјела него у истом периоду...

Карате: Бронза за Фочанку на Првенству Србије

Каратисткиња фочанског “Нипона” Валентина Вуковић освојила је бронзану медаљу на Првенству Србије за кадете и јуниоре, које је одржано у Крагујевцу у...

Краће радно вријеме угоститељских објеката

Радно вријеме угоститељских објеката у Републици Српској, одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, ограничава се на период од 6.00 од 22.00 часова.

Школе у Српској затворене седам дана

Школе у Републици Српској биће затворене седам дана због погоршане епидемиолошке ситуације, одлучио је данас Републички штаб за ванредне ситуације.