Насловна Хроника Експресна акција полиције у Фочи: Ухапшен осумњичени за свирепо убиство у Херцег...

Експресна акција полиције у Фочи: Ухапшен осумњичени за свирепо убиство у Херцег Новом

-4.4 C
Foča

Фочанска полиција ухапсила је четрдесетседмогодишњег Зорана Марића из Црне Горе, за којим је расписана међународна Интерполова потјерница због сумње да је у Херцег Новом заједно са Радомирoм Делићем (36)  убио канадску држављанку Љиљану Симић (54), док се налазио у такси возилу које се кретало од Фоче према Федерацији БиХ. Ријеч је о лицу са озбиљним криминалним досјеом.

Одмах по добијеној информацији да лице осумњичено за убиство борави на територији која је у њиховој надлежности, припадници Полицијске управе Фоча предузели су активности на лоцирању лица и његовом лишењу слободе.

Начелник Полицијске управе Фоча Велимир Костовић рекао је да је осумњичени ухапшен јуче око 16.00 часова на локалном путу Фоча-Јошаница, покушавајући да побјегне према ФБиХ.

-Код осумњиченог је за појасом тренерке пронађена ручна бомба М75, а у ранцу војнички бајонет, као и други предмети и трагови који могу послужити као доказ у кривичном поступку-рекао је Костовић.

Костовић је рекао да ће, након криминалистичке обраде, лице бити предато Окружном јавном тужилаштву у Требињу због сумње да је починило кривично дјело недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја.

-С обзиром да је ријеч о држављанину Црне Горе оно ће примарно бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва, које ће ступити у контакт са Судом БиХ у циљу реализације црвене Интерполове потјернице, односно екстрадиције лица надлежним органима Црне Горе-рекао је Костовић.

Симићева је канадска држављанка, а њен нестанак пријављен је полицији 6. септембра. Њено тијело пронађено је 12 дана касније у селу Мокрине код Херцег Новог.

Из црногорске полиције навели су да су идентификована два осумњичена лица од којих је једно ухапшено у Црној Гори, а друго у Републици Српској.

Управа полиције Црне Горе захвалила је Министарству унутрашњих послова Републике Српске на сарадњи и ефикасној реакцији.

Посљедњи текстови

Очишћен пут до Челебића, и данас без струје

Регионални пут Фоча-Челебићи, до границе са Црном Гором, очишћен је од снијега, потврдили су Радио Фочи мјештани. Машина Србињепутева...

Непроходно до Челебића

Регионални пут Фоча- Челебићи непроходан је због неочишћеног снијега, јављају мјештани. Члан Савјета мјесне заједнице Челебићи Добрило Лечић рекао...

Мокар снијег изазвао кварове на електромрежи

Новембарски снијег изазвао је кварове на електромрежи на подручју Фоче, па су овог јутра без струје Миљевина, Заваит, Челебићи, шире подручје Тјентишта,...

Путни правци проходни, опрез преко планинских превоја

Сви магистрални и регионални путеви на подручју општине Фоча проходни су, саобраћај се преко планинских превоја одвија редовно, али отежано, због чега...

Медицински факултет: Комплетиране специјалистичке студије

На Медицинском факултету у Фочи данас је почела двосеместрална специјалистичка настава, чиме су на специјалистичким студијама у овој установи први пут обједињени...