Naslovna Hronika Ekspresna akcija policije u Foči: Uhapšen osumnjičeni za svirepo ubistvo u Herceg...

Ekspresna akcija policije u Foči: Uhapšen osumnjičeni za svirepo ubistvo u Herceg Novom

-5 C
Foča

Fočanska policija uhapsila je četrdesetsedmogodišnjeg Zorana Marića iz Crne Gore, za kojim je raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog sumnje da je u Herceg Novom zajedno sa Radomirom Delićem (36)  ubio kanadsku državljanku Ljiljanu Simić (54), dok se nalazio u taksi vozilu koje se kretalo od Foče prema Federaciji BiH. Riječ je o licu sa ozbiljnim kriminalnim dosjeom.

Odmah po dobijenoj informaciji da lice osumnjičeno za ubistvo boravi na teritoriji koja je u njihovoj nadležnosti, pripadnici Policijske uprave Foča preduzeli su aktivnosti na lociranju lica i njegovom lišenju slobode.

Načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović rekao je da je osumnjičeni uhapšen juče oko 16.00 časova na lokalnom putu Foča-Jošanica, pokušavajući da pobjegne prema FBiH.

-Kod osumnjičenog je za pojasom trenerke pronađena ručna bomba M75, a u rancu vojnički bajonet, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku-rekao je Kostović.

Kostović je rekao da će, nakon kriminalističke obrade, lice biti predato Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

-S obzirom da je riječ o državljaninu Crne Gore ono će primarno biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva, koje će stupiti u kontakt sa Sudom BiH u cilju realizacije crvene Interpolove potjernice, odnosno ekstradicije lica nadležnim organima Crne Gore-rekao je Kostović.

Simićeva je kanadska državljanka, a njen nestanak prijavljen je policiji 6. septembra. Njeno tijelo pronađeno je 12 dana kasnije u selu Mokrine kod Herceg Novog.

Iz crnogorske policije naveli su da su identifikovana dva osumnjičena lica od kojih je jedno uhapšeno u Crnoj Gori, a drugo u Republici Srpskoj.

Uprava policije Crne Gore zahvalila je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na saradnji i efikasnoj reakciji.

Poslednji tekstovi

Počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa

Regionalni centar Instituta za javno zdravstvo Foča nabavio je 1.200 doza vakcina za besplatnu vakcinaciju, te 150 doza komercijalne vakcine.

Učesnici izbora u Foči ocjenjuju rezultate

U budućem sazivu fočanskog parlamenta odbornike će, na osnovu preliminarnih i još nepotpunih rezultata lokalnih izbora, imati devet stranaka.

UB Foča: Kontakt telefoni za informacije o stanju hospitalizovanih

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske objavilo je kontakt brojeve telefona zdravstvenih ustanova posredstvom kojih građani mogu dobiti informacije u vezi...

PU Foča: Obilježen Aranđelovdan

Policijska uprava Foča, u skladu sa epidemiološkom situacijom, obilježila je krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Aranđelovdan. U Hramu...

Radović:Budućnost djece jedina investicija društva koja se isplati

Kompletna društvena zajednica, pojedinci i institucije koje se bave djecom dužne su raditi i donositi odluke koje su najbolje za dijete i...