Насловна Сервис Електродистрибуција РЈ Фоча: Отклоњено четрдесет одсто кварова на мрежи, радови се настављају...

Електродистрибуција РЈ Фоча: Отклоњено четрдесет одсто кварова на мрежи, радови се настављају сутра

1.2 C
Foča

Надљудским напорима екипе фочанске Радне јединице Електродистрибуција Фоча отклониле су дио кварова на електромрежи узрокованих обилним сњежним падавинама, тако да је 40 одсто руралног подручја у Фочи добило електричну енергију. Преостали дио рјешаваће се до краја данашњег и током сутрашњег дана. Очекује се и додатна помоћ електричара из других радних јединица, потврдио је за Радио Фочу, технички руководилац РЈ Електродистрибуција Фоча, Драган Ђорђевић.

Кварови на електромрежи отклоњени су на подручју Буковице, Мјешаја, Бунова, Јошанице, дијеловима Слатине и Миљевине, тако да су потрошачи у овим подручјима добили струју. Екипе електричара још увијек покушавају да отклоне кварове на подручју Брусана, дијелу Слатине и комплетног Заваита, али отежавајућу околност представљају неприступачан терен и тешко проходни путеви због снијега, појаснио је Ђорђевић.

-Најкритичније нам је подручје Мештревца, Челебића и Заваита, јер потрошачи у том подручју дуже вријеме немају струју. Проблем нам представља неприступачност терена, путеви нису очишћени, тако да због тога не можемо да пошаљемо екипе у том правцу-рекао је Ђорђевић.

Он је истакао да фочанска Електродистрибуција покрива хиљаду километара електро мреже и да не располажу са довољним бројем радника који би могли да покрију цијело подручје.

-Да би што прије успоставили напајање електричном енергијом, од управе „Електродистрибуције“ Пале тражили смо да нам пошаљу додатне екипе и моторна возила. Обећали су да ће нам сутра послати екипе из Трнова, Вишеграда и подручја која имају мање проблема са електроснабдијевањем-рекао је Ђорђевић.

Навео је да ће динамика отклањања кварова зависти од приступачности терена.

-Ако се успију очистити путеви према Мештревцу, већ сутра би се базирали са свим расположивим људством и техником да ријешимо напајање тог подручја-рекао је Ђорђевић и додао да су проблеми са електроснабдијевањем у зимском периоду дугогодишњи проблем.

-Већином нам проблем представља што трасе далековода пролазе кроз тешко приступачне терене и мокар снијег који додатно оптерећује дрвеће. Растиње испод далековода уклањамо у ширини од 10 метара. Међутим, снијег обара дрвеће у ширем појасу, које пада по трасама далековода, због чега долази до прекида електричне енергије-рекао је Ђорђевић.

На питање да прокоментарише незадовољство грађана који су данима без електричне енергије Ђорђевић је рекао да је такво понашање оправдано и да настоје што прије да ријеше кварове, те да због огромног терена и понављања падавина, које узрокују нове кварове, нису у стању да на вријеме ријеше све проблеме.

-Испред Електродистрибуције РЈ Фоча извињавам се становништву и молим их за стрпљење. Дајемо све од себе да што прије ријешимо кварове. Проблем са електроснабдијевањем не треба да буде дио политичких конотација. Нама је сваки потрошач важан и највише бисмо вољели да можемо истог момента да ријешимо све проблеме- поручио је Ђорђевић.

Посљедњи текстови

Повећан водостај свих ријека на подручју Фоче

Усљед обилних падавина на подручју општине Фоча водостај свих ријека је повећан, а за сада нема излијевања из корита потврђено је Радио...

Заваит, Челебићи и Мештревац без струје

Због квара на далеководу потрошачи на подручу Заваита, Челебића и Мештревца су без напајања електричном енергијом. Из Електродистрибуције ТЈ...

Фочанска Александрида: Трајни свједок српске писмености

У организацији Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ и Задужбине „Кнез Мирослав Хумски“ из Требиња у Фочи је представљено фототипско издање књиге...

Надошла и мутна Дрина одгодила такмичење младичара

Такмичење у лову младице „Хуко хуко куп Фоча 2021“ одложено је због неповољног водостаја и мутне боје ријеке Дрине, саопштило jе фочанско...

Привремено одузето возило због дуга за казне од 21.428 КМ

Полиција у Фочи привремено је одузела путнички аутомобил марке „ауди“ од Гачанина за којег је утврђено да је повратник у чињењу саобраћајних...