Насловна Друштво Жене које су прошле курс шивења сашиле 7.250 маски за Фочу и...

Жене које су прошле курс шивења сашиле 7.250 маски за Фочу и Горажде

20.8 C
Foča

Жене из општина Фоча и Фоча-Устиколина, које су прошле обуку за шивење Удружења за помоћ и развој „Хајде“ из Сарајева, сашиле су 7.250 заштитних маски, а набавку материјала и посао израде маски финансирала је Амбасада Њемачке у БиХ са 5.000 евра.

Општини Фоча је намијењено 3.250 маски, а општинама Фоча-Устиколина и Горажде у Босанско-подрињском кантону 4.000 маски.

У Фочи је раније обуку за шивење успјешно завршило пет жена, које су добиле шиваће машине, а уз тај пројекат Удружење „Хајде“ реализовало је и пројекат обуке фочанских удружења за израду интернет страница.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Фоча Бранка Саламадија навела је да је ово наставак пројекта курса шивења, који је, такође, финансирала Амбасада Њемачке у БиХ.

„За Универзитетску болницу Фоча иде 2.500 маски, а 750 за општински Кризни штаб. Ово је један у низу пројеката које реализујемо захаваљујући донатору Амбасади Њемачке, као и Удружењу „Хајде“, рекла је Саламадија.

Заштитне маске које је добио кризни штаб биће подијељене пољопривредницима и становницима на сеоском подручју и то посредством предсједника мјесних заједница, као и рaдбницима „Комуналца“.

Маске ће се дијелити и на градској пијаци у суботу.

Последњи текстови

У току уређење локалних путева

У Фочи је у току санација локалних и некатегорисаних путева, као и реконструкција градских улица у оквиру праве фазе Програма уређења градског...

Крв даровало 20 припадника ПУ Фоча

Акцији добровољног давања крви МУП-а Српске данас се у Служби за трансфузијску медицину у фочанској Универзитетској болници одазвало 20 припадника Полицијске управе...

Облачно са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно са кишом, пљусковима и локално обилнијим падавинама, уз пад температуре.

До краја септембра повремене обуставе саобраћаја на подручју Фоче

Због санације саобраћајница оштећених током реконструкције градске водоводне мреже, до 30. септембра долазиће до повремених обустава саобраћаја на градском подручју, саопштено је...

ОК Фест помјерен за јули наредне године

Седми Нектар ОК Фест, који је требало да почне за неколико дана на Тјентишту, отказан је због погоршане епидемиолошке ситуације у Српској...