Насловна Друштво Забрањено извођење музике уживо

Забрањено извођење музике уживо

26.7 C
Foča

Општински штаб за ванредне ситуације донио је данас долуку којом се, због погоршања епидемиолошке ситуације, забрањује извођење музике уживо у угоститељским објектима и рафтинг камповима.

На састанку Кризног штаба наведено је да број заражених вирусом корона свакодневно расте и да ће општинска инспекција у сарадњи са полицијом појачати надзор поштовања прописаних мјера.

Са једним новообољелим из посљедњег извјештаја Института за јавно здравство, у Фочи је тренутно 36 особа код којих је потврђено присуство вируса, од којих је 31 на кућном, а петоро на болничком лијечењу, док су се три лица опоравила.

Замјеник начелника општине Фоча Зоран Елез навео је да је Кризни штаб наложио инпекцији и полицији да за викенд појачају контролу потшовања мјера заштите од вируса, те да је забранио извођење музике у свим угоститељским објектима и рафтинг камповима.

Он је додао да ће се контролисати и обавеза вршења дезинфекције у свим продајним и услужним објектима, као и у стамбеним зградама.

Уз угоститељске објекте и трговине у граду, општинска инспекција и полиција контролишу и поштовање мјера у рафтинг камповима.

Из општинског Кризног штаба раније је упозорено да  је на рафтинг камповима, гдје је међу радницима и њиховим контактима забиљежено више случајева заразе,  повећан ризик преноса вируса, тако да је потребно да се радници и гости стриктно придржавају свих прописаних мјера заштите.

Предсједник Удружења рафтинг кампова у Фочи Здравко Матовић каже да се на рафтингу поштују све мјере надлежних.

„Инспекција и полиција долазе сваки викенд и контролишу кампове. Нико од нас не бјежи да се придржавамо мјера- да се носе маске, да једни од других сједе метар и по, да нема музике послије 23 часа, свега се придржавамо“, рекао је Матовић.

Матовић наводи  да је међу радницима рафтинг кампова један скипер заражен вирусом корона.

„Скипер који је позитиван на корону данас излази из изолације и не вјерујем да више горе има заразе. Епидемија кружи у ваздуху, може сваки дан да дође, не можемо ми видјети ко је заражен, ко није, али вјерујте да нема толико тога колико се прича. Није нико луд  да долази на рафтинг, а да има повишену температуру. Мислим да горе долазе здрави људи“, каже Матовић.

Матовић је додао да, због писања појединих медија о рафтингу као извору заразе,  што он оштро демантује, трпе огромне пословне губитке, јер је велики број гостију отказао аранжмане.

Посљедњи текстови

Требињка и Невесињац шампиони „Уличне трке кроз Фочу“

Сара Томић из Атлетског клуба „Требиње“ и Невесињац Урош Гутић који наступа за бањалучки Атлетски клуб „Борац“ побједници су „Уличне трке кроз...

Предавање ПУ Фоча у средњој школи

У Средњошколском центру одржано је предавање за ученике трећих разреда, које је организовала Полицијска управа Фоча на тему опасности посједовања и коришћења...

Млади музичари представили раскошан таленат фочанској публици

Ученици Основне музичке школе Фоча одржали су годишњи концерт и представили резултате рада у протеклих годину дана. У Градском позоришту наступило је...

Наставља се градња излетишта у Закмуру- трећа радна акција

Мјештани села Закмур и Oдбор за изградњу излетишта Бешће раван организују сутра трећу радну акцију за изградњу излетишта. Циљ...

Аутомобили, семафори, роботи, космонаути… Након двије године одржан маскенбал

Фочански Дјечији вртић “Чика Јова Змај” организовао је, након двије године паузе, традиционални дјечији маскенбал у којем је учествовало више од 300...