Насловна Сервис Завод за јавно здравство: Вода и даље није за пиће

Завод за јавно здравство: Вода и даље није за пиће

14 C
Foča

Вода из градског водовода и даље није за пиће због замућења, потврђено је у Регионалном заводу за јавно здравство у Фочи.

Навели су да су узели више узорака воде за ванредну контролу здравствене исправности, чији резултати још нису готови.

-Један узорак је узет у сриједу, 19. августа, док су јуче узета четири. Њихове резултате још увијек немамо, јер је за потпуну анализу потребно најмање 72 часа. Због видног замућења узетих узорака воде не очекујемо да ће резултати тих анализа показати исправност. Данас је примјетно смањено замућење воде и јутрос смо узели нови узорак. Док комплетне микробиолошке анализе не буду готове не можемо потврдити да је вода исправна за пиће-речено је у Заводу.

Подсјетили су да мутна вода није исправна за пиће ни након прокувавања, те да грађани такву воду не би смјели да пију.

Из предузећа „Извор“ раније је саопштено да предузимају све мјере на отклањању замућења воде, те да ће свакодневне контроле бити настављене све док се проблем не ријеши.

Појаснили су да је усљед обилних падавина у подручју изворишта Лучка врела дошло до благог замућења воде за пиће, наводећи да је претходних дана пала велика количина кише која је довела до спирања муља у извориште.

Последњи текстови

Казне угоститељима за непоштовање епидемиолошких мјера

Општинска и републичка инпекција затвориле су један угоститељски објекат у Фочи на седам дана због непоштовања епидемиолошких мјера, a издата су и...

ПУ Фоча: Повећан број прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча у периоду јануар-септембар ове године евидентирано је за 2,2 одсто више кривичних дјела него у истом периоду...

Карате: Бронза за Фочанку на Првенству Србије

Каратисткиња фочанског “Нипона” Валентина Вуковић освојила је бронзану медаљу на Првенству Србије за кадете и јуниоре, које је одржано у Крагујевцу у...

Краће радно вријеме угоститељских објеката

Радно вријеме угоститељских објеката у Републици Српској, одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, ограничава се на период од 6.00 од 22.00 часова.

Школе у Српској затворене седам дана

Школе у Републици Српској биће затворене седам дана због погоршане епидемиолошке ситуације, одлучио је данас Републички штаб за ванредне ситуације.