Насловна Сервис Завод за јавно здравство: Вода и даље није за пиће

Завод за јавно здравство: Вода и даље није за пиће

-5 C
Foča

Вода из градског водовода и даље није за пиће због замућења, потврђено је у Регионалном заводу за јавно здравство у Фочи.

Навели су да су узели више узорака воде за ванредну контролу здравствене исправности, чији резултати још нису готови.

-Један узорак је узет у сриједу, 19. августа, док су јуче узета четири. Њихове резултате још увијек немамо, јер је за потпуну анализу потребно најмање 72 часа. Због видног замућења узетих узорака воде не очекујемо да ће резултати тих анализа показати исправност. Данас је примјетно смањено замућење воде и јутрос смо узели нови узорак. Док комплетне микробиолошке анализе не буду готове не можемо потврдити да је вода исправна за пиће-речено је у Заводу.

Подсјетили су да мутна вода није исправна за пиће ни након прокувавања, те да грађани такву воду не би смјели да пију.

Из предузећа „Извор“ раније је саопштено да предузимају све мјере на отклањању замућења воде, те да ће свакодневне контроле бити настављене све док се проблем не ријеши.

Појаснили су да је усљед обилних падавина у подручју изворишта Лучка врела дошло до благог замућења воде за пиће, наводећи да је претходних дана пала велика количина кише која је довела до спирања муља у извориште.

Последњи текстови

Почиње вакцинација против сезонског грипа

Регионални центар Института за јавно здравство Фоча набавио је 1.200 доза вакцина за бесплатну вакцинацију, те 150 доза комерцијалне вакцине.

Учесници избора у Фочи оцјењују резултате

У будућем сазиву фочанског парламента одборнике ће, на основу прелиминарних и још непотпуних резултата локалних избора, имати девет странака.

УБ Фоча: Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске објавило је контакт бројеве телефона здравствених установа посредством којих грађани могу добити информације у вези...

ПУ Фоча: Обиљежен Аранђеловдан

Полицијска управа Фоча, у складу са епидемиолошком ситуацијом, обиљежила је крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Аранђеловдан. У Храму...

Радовић:Будућност дјеце једина инвестиција друштва која се исплати

Комплетна друштвена заједница, појединци и институције које се баве дјецом дужне су радити и доносити одлуке које су најбоље за дијете и...