Насловна Друштво Завршена школа пливања, дипломе добила 33 малишана

Завршена школа пливања, дипломе добила 33 малишана

24.4 C
Foča

На базенима Аква парка „Ушће“ завршена је овогодишња школа пливања коју су похађала 33 малишана узраста од пет до седам година. За успјешно савладану вјештину награђени су дипломама.

Према оцјенама инструктора малишани су успјели да одговоре на све задатке. Савладали су страх од уласка у воду, научили технике дисања и да се самостално одржавају у хоризонталном положају.

Међу малим пливачима су и Маша, Петра и Вук Стајић из Београда. Љетњи распуст код бабе и дједа у Фочи провели су учећи да пливају. Са нестрпљењем чекају одлазак на море.

-Овдје ми је лијепо и научила сам технике краул и прсно. Једва чекам да пливам на мору-рекла је Маша.

-Учили смо разне технике. Сестра ме је учила да пливам прије него што сам дошла у школу пливања-каже Петра.

-Научио сам да пливам прсно, краул и на леђима-рекао је Вук.

Да науче пливати 12 часова у школи пливања било је довољно и Науму Давидовићу и Стефану Стојановићу из Фоче.

-Било ми је фино и драго ми је што сам научио да пливам. Презадовољан сам-рекао је Наум.

-Бака и дјед су ме највише доводили на базен. Научио сам разне технике и било ми је лијепо-рекао је Стефан.

Постигнутим резултатима задовољан је и инструктор Братислав Павловић. Истиче да је основама технике пливања овладало 90 одсто полазника.

Указујући на важност пливања родитељима је савјетовао што чешће да доводе дјецу на базен како би примјењивали научено.

-Пливање код дјеце јача функционалне способности и цјелокупан локомоторни апарат. Поспјешује и развој когнитивних и конативних способности. Током пливања укључени су сви мишићи, због чега је ријеч о једном од најздравијих спортова за раст и развој дјеце-нагласио је Павловић.

Школу пливања организовала је локална управа. Уз дипломе полазници су добили и мајице као успомену. У посљедних осам година вјештину пливања савладало је 300 полазника школе на фочанском Аква парку.

Посљедњи текстови

Почео турнир „Самоборска 2022“, на распореду утакмице другог кола

На игралишту Основне школе „Веселин Маслеша“ почео је турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који организује омладина тог фочанског насеља.

Кадети “Сутјеске” уживали у Новом Саду

Кадети фочанског Фудбалског клуба „Сутјеска“ уживали су у тродневној посјети вршњацима „Војводине“ у Новом Саду, а то би требало да буде прво...

Драгочава: У недјељу турнир у славу погинулих бораца

На школском игралишту у Драгочави у недјељу, 14. августа, биће одржан Меморијални турнир у малом фудбалу „Драгочава-Брусна 2022“, посвећен погинулим српским борцима...

Трага се за несталим Благојем Гавриловићем

Припадници Цивилне заштите Фоча и Полицијске управе Фоча од недјеље трагају за седамдесетосмогодишњим Благојем Гавриловићем из Бечеја. Како...

Одгођен турнир „Самоборска 2022“

Турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који је требао почети синоћ, одгођен је због неповољних временских прилика. Како су...