Насловна Друштво Завршен „Нектар ОК фест“: Спој музике и јединствене природе

Завршен „Нектар ОК фест“: Спој музике и јединствене природе

19.9 C
Foča

Наступима бендова „Зостер“, „Психомодо поп“, „Сарс“, „Морт“, те музичара Кирила Џајковског и Војка В на Тјентишту је завршено осмо издање „Нектар ОК феста“. Тродневни музички фестивал у Националном парку „Сутјеска“ ове године окупио је око 30 хиљада посјетилаца.

Квалитетни извођачи, добра забава и надалеко познат јединствени природни амбијент међу главним су разлозима због којих публика готово свих генерација долази да ужива у Долини хероја. Љепота Тјентишта задивила је и Ужичанку Душицу Бакић, која је са друштвом први пут на фестивалу.

-Стигло нас је петоро, уживали смо и било нам је супер. Смјестили смо се у шаторе, музика је била одлична, упознали смо много људи. Волимо камповање и неколико година смо планирали да дођемо. Кад је објављено да долази „Дубиоза колектив“ знали смо да морамо бити ту. Сви их волимо-рекла је Бакићева.

Фото: Радио Фоча

Близина Тјентишта, разнолик фестивалски садржај и могућност да у истом дану слуша извођаче различитих музичких жанрова опредијелили су Дуњу Дервишбеговић из Сарајева да дође на „ОК Фест“.

-На Тјентишту сам први пут и много ми је драго што сам дошла. Добра је енергија, извођачи су за свачији укус, одлично је организовано и фестивал заслужује све похвале-рекла је Дервишбеговићева.

Фото: Радио Фоча

Милутин Јанковић из Горњег Милановца стигао је са породицом. На фестивал је довео и двадесетомјесечну кћерку Вишњу. Жеља му је, каже, да покуша да од малих ногу утиче на њен музички укус.

-Слушаће свакако оно што буде жељела, али ово је нека врста усмјерења. Надам се да ће се сјећати и да ће долазити овдје-рекао је Јанковић.

Фото: Радио Фоча

Фронтмен мостарског бенда „Зостер“ Марио Кнезовић каже да „ОК Фест“ и Тјентиште са својом љепотом заслужују свјетску пажњу.

-На овај фестивал сам поносан и лично га промовишем, не због неког интереса, већ што сматрам да се управо овдје треба догађати. Добра је прича, треба је развијати, јер је лијепа, племенита и добра за све. Добро је за локалне људе, за оне који долазе на фестивал и за нас интерпретаторе-истакао је Кнезовић.

Фото: Радио Фоча

Давор Гобац, пјевач групе „Психомодо поп“ упоредио је „ОК Фест“ са чувеним фестивалом Вудсток.

-Ово је нека врста партизанског Вудстока. Свиђа ми се природа, свјеж ваздух и вјештачко језеро-рекао је Гобац.

Фото: Радио Фоча

Пјевач „Сарса“ Жарко Ковачевић подсјетио је да су на Тјентишту свирали још 2013. године на концерту у оквиру Кампа пријатељства, а потом наставили да долазе на „ОК фест“.

-Како смо ми расли, тако је растао и „ОК Фест“. Драго ми је да овакав фестивал постоји и да се из године у годину развија. Амбијент је сјајан, људи су добро расположени и преко дана и увече. Смјештајни капацитети нису баш најбољи, али бих препоручио свима да дођу и да се лијепо проведу, да преспавају у шатору-рекао је Ковачевић.

Фото: ОК фест фото тим/Ведран Шевчук, Марко Ристић

Организатори истичу да је овогодишње фестивалско издање било најуспјешније до сада.

-Потенцијал догађаја је такав да би могли имати дупло више посјетилаца, уколико бисмо имали бољу туристичку инфраструктуру и смјештајне капацитете Националног парка. Сваке године највише енергије потрошимо на логистику фестивала, удаљени смо од урбане зоне, имамо дотрајалу инфраструктуру па нас то ограничава-рекао је директор „Нектар ОК феста“ Дубравко Сувара.

Он је додао да су током фестивала били попуњени туристички капацитети на подручју Фоче и Гацка, те да имају намјеру да се „ОК фест“ уврсти на мапу озбиљних европских фестивала.

-У наредном периоду трудићемо се не само да учинимо све да сљедеће издање буде квалитетније, већ да покушамо инфраструктуру Националног парка да подигнемо на виши ниво како би олакшали организацију овог догађаја. Имамо добру намјеру да фестивал интернационализујемо, како са извођачима, тако и посјетиоцима. За тако нешто потребна нам је подршка прије свега локалне заједнице, а потом републичких институција-нагласио је Сувара.

Фото: ОК фест фото тим/Ведран Шевчук, Марко Ристић

Он је изразио задовољство што се „ОК фест“ упоређује са новосадским „Егзитом“ и навео да су једно жеље, а друго могућности.

-„Егзит“ има огромну подршку града Новог Сада, Покрајинске владе, Владе Србије и јавних предузећа и то је примјер како настаје озбиљан фестивал-рекао је Сувара.

И ове године за посјетиоце су организоване промоције књига, филмске пројекције, рафтинг ријеком Таром, планинарске шетње и посјета неким од најљепших видиковаца у Националном парку „Сутјеска“.

Посљедњи текстови

За произвођаче млијека у Фочи обезбијеђене стеоне јунице

Реализацијом пословног плана „Проширење кооперантске мреже кроз подршку развоју малих мљекарских фарми на подручју Херцеговине, Романије и Подриња“, седам произвођача млијека из...

Градска пијаца у новом руху

У фочанској Пријекој чаршији отворена је реконструисана градска пијаца, која је, након што је дуго времена била оронула и прилично запуштена, синула...

Дом здравља: Нагло захлађење проблем хроничним болесницима

На сјеверној земљиној полулопти данас је почела јесен. Почетак јесени доноси и ниже јутарње температуре и честу појаву здравствених проблема за хроничне...

Сутјеска-Модрича сутра на Арена спорт ТВ

Фудбалери Сутјеске угостиће сутра у Фочи Алфа Модричу у деветом колу Прве лиге Републике Српске, а утакмицу ће преносити спортски телевизијски канал...

Реконструисана градска пијаца: Отварање сутра у 8.00 часова

Представници Општине Фоча и швајцарске организације „Каритас“, отвориће сутра у 8.00 часова реконструисану градску пијацу. Степениште, тротоари, ограда и...