Насловна Друштво Замире ноћни живот у Републици Српској

Замире ноћни живот у Републици Српској

15.8 C
Foča

Вирус корона је у овој години покорио свијет и нанио немјерљиве губитке скоро свим државама. Мјере које су доношене заштитиле су становништво са мање или више успјеха, а сада се чини да је на вирус измаку и многи се труде да опораве своје пословање и обезбиједе егзистенцију.

Представници ноћних клубова и кафана у РС сматрају да су им мјесеци у току епидемије нанијели непоправљиву штету и да је вријеме да се мјере укину јер су проценти заражених на нивоу статистичке грешке.

У саопштењу упућеном медијима настоје указати на тежак положај у коме се налазе те упозоравају да су угрожени сви у том ланцу услужне дјелатности, од власника клубова и кафана, запослених, добављача и сарадника.

“Државе региона ублажиле су мјере забране кретања и окупљања, почели су са радом кафићи, ресторани, тржни центри, фризерски салони и други објекти услужне дјелатности. Почетком јуна све државе региона, као и неке европске које су биле највише погођене епидемијом, попут Шпаније и Италије, одобриле су рад ноћних клубова. Федерација БиХ и Дистрикт Брчко придржавају се модела провођења мјера тих држава па је сада ноћни живот у њима као и прије појаве вируса. Република Српска је једина која и даље држи најстроже мјере забране иако је број заражених у претходним мјесецима био баш у том ентитету”, наводи се у саопштењу.

То је ујединило представнике ноћних клубова Српске, који сматрају да су након три мјесеца забране рада егзистенцијално угрожени. Наводе да становници Српске масовно одлазе у Федерацију БиХ, Хрватску и Србију и тамо остављају свој новац, а кафићи у РС преузимају улогу клубова и све чешће организују дневне журке на којима се окупља велики број људи.

Представници ноћних клубова захтијевају ублажавање мјера и укидање забране рада.

Ову иницијативу су подржали и сви представници свечаних и свадбених салона који, такође, у овом тренутку трпе огромне губитке након отказивања свих свадби, прослава, семинара, конференција и других скупова који су били заказани у ово вријеме, као и свих свечаности које су биле планиране током љета, јер ублажавање мјера још није на видику. 

Последњи текстови

Полиција расвијетлила крађу у Католичкој кући

Полиција је лишила слободе лица чији су иницијали Д.Г. и М.Г. из Фоче,  због постојања основа сумње да су починили  кривично дјело...

Одржан протест против градње малих ХЕ на Бјелави

У Буковици код Фоче данас је одржан протест Удружења грађана „Бјелава“ против градње малих хидроелектрана на ријекама Бјелава, Мала и Велика Бјелава.

Сутјеска циља опстанак у лиги

Након прошле сезоне проведене у Другој лиги Републике Српске, фудбалери Сутјеске за викенд почињу такмичење у друштву 16 најјачих тимова Српске. Шансу...

Благо побољшање епидемиолошке ситуације у Фочи

Епидемиолошка ситуација у Фочи у благом је побољшању, али су мјере превенције и даље обавезне, истакнуто је на сједници Општинског штаба за...

Возећи уназад повриједио жену

Фочанка чији су иницијали П.С. повријеђена је у дворишту породичне куће у Поповом Мосту, када ју је ударио аутомобил марке „голф три“,...