Насловна Спорт Затворене 57. МОСИ: Фоча 15. у укупном пласману

Затворене 57. МОСИ: Фоча 15. у укупном пласману

8.3 C
Foča

У Новој Вароши јуче су свечано затворене 57. Међуопштинске омладинске спортске игре, на којима су се надметали спортисти из 31 општине и града из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Послије пет дана тамичења у Новој Вароши, гдје се на 57. МОСИ окупило око 2 500 такмичара, са укупно 270 екипа од чега су 180 мушких и 90 женских, одиграно је 687 утакмица. Ову варошицу подно Златара током  одржавања МОСИ, посјетило је око 40.000 туриста.

На стадиону Браношевац, јуче након одигране финалне фудбалске утакмице Нова Варош – Пожега која је завршена резултатом 4:0, као што су и отворене, свечано су и затворене 57. МОСИ Нова Варош 2022. Уручене су медаље побједницима, а по спуштању заставе МОСИ са јаробла, спортисти Нове Вароши предали су је истакнутим спортистима Колашина, града који ће бити домаћин наредних 58. Игара.  

Свеукупни побједник Игара је екипа домаћина Нова Варош, друго мјесто припало је Прибоју, док је трећа екипа Новог Пазара. Екипа Фоче у генералном пласману заузела је 15. мјесто. Најуспјешнија такимичарка је Милица Томашевић атлетичарка из Ивањице, док је најуспешнији такмичар Милош Раовић атлетичар из Прибој.

Предсједник општине Нова Варош Радослав Васиљевић је истакао да је презадовољан начином на које су Игре протекле и захвалио се свима који су допринијели да се из Нове Вароши ових дана у свијет пошаље прелијепа слика : „Хвала свим медијским кућама и новинарима који су пратили такмичења на МОСИ и који су путем својих медија послали прелијепу слику из Нове Вароши. Хвала и свим општинама из породице МОСИ као и свим спортистима који су протеклих пет дана промовисали само спорт. Ово је велика манифестација коју није нимало лако организовати, за њу је потребно много новца, рада и труда, али ми не жалимо ни због чега. Најбитније је да смо се показали као добро домаћини, да су сви у Новој Вароши уживали, и да није било инцидената“, рекао је Васиљевић.

Колашин је домаћин наредних 58. МОСИ, по први пут у њиховој историји. По ријечима предсједника Скупштине општине Колашин Милана Ђукића, ова мала општина, на сјеверу Црне Горе, припрема се за ову спортску смотру већ годину дана. „Нама је драго што општина Колашин има прилику да први пут буде домаћин МОСИ. Ми смо мала општина по броју становника, али имамо велико срце. Имамо велики број спортских клубова, туризам се убрзано развија, а посједујемо одличну спортску инфраструктуру као и довољан број хотелског и апартманског смјештаја, како би без проблема угостили све спортисте и спортске раднике наредне године у Колашину“, рекао је Ђукић.

У оквиру 57. МОСИ у Новој Вароши, одржане су и Пара МОСИ, такмичење за особе са инвалидитетом.

Посљедњи текстови

Недјеља дјетета: Малишани Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ у посјети Музеју Старе Херцеговине

Поводом обиљежавања Међународне недјеље дјетета малишани старијих васпитних група Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ посјетили су Музеј Старе Херцеговине, гдје су им...

Разговор са учитељем Леком: Посвећен рад са дјецом увијек даје плод

Поводом Свјетског дана учитеља- 5. октобра, гост Јутарњег програма Радио Фоче био je учитељ у пензији Алекса Лечић Лека.

Школска игралишта у Драгочави и Броду на Дрини добила рефлекторе

Спортски терени подручних основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ у фочанским мјесним заједницама Брод на Дрини и Драгочава освијетљени су рефлекторима....

Земљотрес грешком лоциран код Фоче

Доста медија пренијело је, позивајући се на податке Европско-медитеранског сеизмолошког центра, да се на подручју Фоче синоћ у 22,17 часова десио земљотрес...

Двадесет седам година од погибије хероја на Трескавици

Храбри српски борци са Трескавице никада не смију бити заборављени, поручено је из Фоче са обиљежавања 27 година од погибије 13 бораца...