Насловна Спорт Звездин љекар није пропустио ниједан Фудбал френдс - Фоча испред свих

Звездин љекар није пропустио ниједан Фудбал френдс – Фоча испред свих

24.4 C
Foča

За 16 година постојања Фудбал френдса, у Фочи се измијењало исто толико генерација младих играча „Црвене звезде“, а међу њима једини стални члан је доктор Ратко Тодоровић, за којег се може рећи да је заштитно лице овог турнира.

Овај седамдесетогодишњи пуковник у пензији, који је радни вијек провео као троструки љекар специјалиста на Војно-медицинској академији у Београду, није прескочио ниједан Фудбал френдс, од првог 2005. до овогодишњег, који је одржан протеклог викенда.

Колико му је важно да присуствује овој светковини и ревији омладинског фудбала говори и чињеница да је ове године због Фоче пропустио да оде у Москву са женским тимом „Звезде“.

Он истиче да му је велико задовољство да долази у Фочу.

“Дошао сам 16. пут на Фудбал френдс, који је за мене један од најљепших међународних турнира, на којем су учествовале многе европске екипе, међу њима и Њукасл. Требао сам да будем у Москви са првим женским тимом “Црвене звезде”, међутим ја сам између Москве и Фоче, изабрао Фочу, јер волим Фочу, волим ове људе, људи су овдје домаћински и воле фудбал”, рекао је Тодоровић Радио Фочи.

Омиљени гост Фудбал френдса каже да су на терену у Фочи за 16 година играли бројни данас врхунски фудбалери.

“Међу њима су били Јовић, Јовељић, Грујић, Гаћиновић и многи други који данас играју у познатим европским клубовима”, каже Тодоровић.

Он посебно истиче да се сваке године сви учесници највише одушеве срдачношћу и гостопримством Фочака.

Много га је, каже, обрадовало издавање монографије о првих 15 година турнира, аутора Зорана Аврамовића, у којој је поред подсјетника о учесницима и резултатима, описана суштина Фудбал френдса изражена у његовом називу- да је то прије свега стицање пријатељстава кроз игру.

“Зоран Аврамовић је то лијепо написао у књизи, да је овај турнир мост који спаја младе играче са ових простора”, додао је “Звездин” љекар.

Тодоровић је као троструки специјалиста- међународне спортске медицине, епидемиологије и ваздухопловне медицине, на ВМА био начелник санитетске службе Србије, а већ 16 година је у пензији.

Предсједник је Љекарске комисије Фудбалског клуба “Црвена звезда”, љекар првог женског тима већ 12 година и љекар “Звездиних” ветерана, а са омладинцима је на турнирима и припремама, по потреби и на лигашким утакмицама.

Посљедњи текстови

Кадети “Сутјеске” уживали у Новом Саду

Кадети фочанског Фудбалског клуба „Сутјеска“ уживали су у тродневној посјети вршњацима „Војводине“ у Новом Саду, а то би требало да буде прво...

Драгочава: У недјељу турнир у славу погинулих бораца

На школском игралишту у Драгочави у недјељу, 14. августа, биће одржан Меморијални турнир у малом фудбалу „Драгочава-Брусна 2022“, посвећен погинулим српским борцима...

Трага се за несталим Благојем Гавриловићем

Припадници Цивилне заштите Фоча и Полицијске управе Фоча од недјеље трагају за седамдесетосмогодишњим Благојем Гавриловићем из Бечеја. Како...

Одгођен турнир „Самоборска 2022“

Турнир у малом фудбалу „Самоборска 2022“, који је требао почети синоћ, одгођен је због неповољних временских прилика. Како су...

Отклоњена већина кварова на електро-мрежи

Јака грмљавина и киша јуче су изазвали много прекида у електроснабдијевању. Неколико далековода било је у прекиду али су их радици Електродистрибуције...