Насловна Друштво Извјештавање о корони обиљежило 44. годину постојања Радио Фоче

Извјештавање о корони обиљежило 44. годину постојања Радио Фоче

-9 C
Foča

Извјештавање у доба епидемије вируса корона и за Радио Фочу је био посебан професионални изазов, који је захтијевао  додатни степен ангажовања и одговорности.

Имајући у виду специфичност ситуације, да је ријеч о ванредним околностима у којима јавност од медија у сваком тренутку очекује правовремену информацију, наша кућа се трудила да одговори том захтјевном задатку.

О томе довољно говори податак да је у периоду епидемије, која нажалост још траје, од марта до данас Радио Фоча емитовала више од 600 вијести или прилога на тему короне.

Слушаоци су свакодневно упознавани са мјерама за сузбијање епидемије, које су доносиле републичке и локалне институције, а редовно је извјештавано о раду Универзитетске болнице и фочанског Дома здравља и њиховој тешкој борби да се пружи адекватна здравствена заштита обољелима од ковида.

Радио Фоча се трудила да одговорним информисањем допринесе подизању нивоа свијести становништва о опасностима овог вируса, покушавајући да истовремено не ствара и не шири панику.

Извјештавање о корони обиљежило је, дакле, 44. годину постојања Радио Фоче,  а свакако да је жеља редакције да у наредној години буде што мање потребе да се пише о том опасном вирусу.

Посљедњи текстови

Нови квар на далеководу Заваит

Због квара на далеководу који електричном енергијом напаја подручје Заваита, мјештани тог фочанског села понову су без електричне енергије.

Мештревац добио струју, настављена поправка далековода

Сви кварови на далеководу Мештревац отклоњени су и потрошачи у том фочанском селу имају струју, потврђено је за Радио Фочу у електродистрибутивној...

Заваит и дио Челебића добили струју, почела поправка далековода у Мештревцу

Радници фочанске Електродистрибуције успјели су да отклоне кварове на дијелу електромреже, па су након више дана електричну енергију добили мјештани Заваита и...

Миљевина: Први пут пливање за Часни крст

У Миљевини ће на Богојављење, у уторак 19. јануара, први пут бити одржано пливање за Часни крст, што је уједно и први...

Крсто Ивановић искључен из фочанског ДНС-а

Предсједништво ОО Демократског народног савеза Фоча искључило је из чланства ове партије Крста Ивановића због кршења Статута и непоштовања одлука органа странке,...