Насловна Хроника Извјештај против лица из Фоче у вези са бесправном изградњом МХЕ

Извјештај против лица из Фоче у вези са бесправном изградњом МХЕ

19 C
Foča

Службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске доставили су Окружном јавном тужилаштву Требиње извјештај против лица чији су иницијали П.П. из Фоче које се сумњичи да је као директор привредног друштва сачинио и потписао, те нотарски овјерио лажну исправу, у којој се наводи да су ријешени имовинско-правни односи на простору на којем су предвиђена геолошка истраживања за потребе пројектовања и изградњу објеката мини хидро-електране.

На основу ове изјаве и пратеће документације, а доводећи надлежно министарство у заблуду, донесено је рјешење којим се одобрава привредном друштву извођење детаљних геолошких радова на подручју општине Фоча, саопштено је из МУП-а Српске.

Као директор привредног друштва ово лице је, такође, поднијело надлежном министарству захтјев за крчење шуме и трајну промјену намјене шумског земљишта и без издатог рјешења, односно сагласности започео са радовима на подручју шумског газдинства.

П.П. је, такође, без подношења захтјева и издавања водне сагласности од надлежне јавне установе отпочео радове на кориту ријека, те на тај начин је прекорачио овлаштења што је довело до бесправне сјече дрвних сортимената у државном и на приватним посједима на подручју Фоче, изградње приступних путева и измјене токова ријека.

На овај начин, П.П. је прибавио противправну имовинску корист у износу од више десетина хиљада КМ, за колико је оштећено јавно предузеће “Шуме Републике Српске”, те више физичких и правних лица.

Извјештај су доставили полицијски службеници Управе МУП-а криминалистичке полиције за почињена кривична дјела фалсификовање исправе, навођење на овјеру неистинитог садржаја и злоупотреба положаја одговорног лица.

Последњи текстови

Казне угоститељима за непоштовање епидемиолошких мјера

Општинска и републичка инпекција затвориле су један угоститељски објекат у Фочи на седам дана због непоштовања епидемиолошких мјера, a издата су и...

ПУ Фоча: Повећан број прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча у периоду јануар-септембар ове године евидентирано је за 2,2 одсто више кривичних дјела него у истом периоду...

Карате: Бронза за Фочанку на Првенству Србије

Каратисткиња фочанског “Нипона” Валентина Вуковић освојила је бронзану медаљу на Првенству Србије за кадете и јуниоре, које је одржано у Крагујевцу у...

Краће радно вријеме угоститељских објеката

Радно вријеме угоститељских објеката у Републици Српској, одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, ограничава се на период од 6.00 од 22.00 часова.

Школе у Српској затворене седам дана

Школе у Републици Српској биће затворене седам дана због погоршане епидемиолошке ситуације, одлучио је данас Републички штаб за ванредне ситуације.