Насловна Култура Изложба слика у Фочанској кући до половине августа

Изложба слика у Фочанској кући до половине августа

18.6 C
Foča

У галерији Фочанске куће отворена је изложба слика аутора из Фоче и Србије. На изложби је представљено 50 дјела која су рађена техникама уље и акрилик на платну, пастел и акварел.

У наредних десет дана посјетиоци ће моћи да погледају радове Драга Ивановића из Фоче, Предрага Дојкића из Зрењанина, Слободана Парежанина из Новог Сада, Драгана Цанића из Врања и Драгана Ојданића из Београда.

Један од аутора изложбе Фочак Драго Ивановић са 36 експоната рађених техником уље и акрилик на платну представио је дио умјетничког рада дугог пола вијека.

-Сликарством се бавим већ 50 година, а на изложби је и слика која је настала на почецима мог стваралчког рада. На сликама су заступљени пејзажи са мотивима природе, цвијећа, села и лијепих крајолика из околине Фоче и Пала-истакао је Ивановић.

Уз умјетничка дјела искусних сликара у поставци изложбе коју организује Центар за културу и информисање нашли су се и радови студената београдског Факултета примијењених умјетности.

-Фочанска публика има прилику да види врхунска умјетничка дјела и на овој изложби нећемо стати. Трудићемо се да у наредном периоду организујемо изложбе и осталих важних ликовних умјетника, као и друге културно-умјетничке садржаје у простору Фочанске куће-рекао је директор ЦКИ Фоча Владимир Пантовић.

У предузећу „Извор“, које газдује Фочанском кућом, кажу да ће наставити сарадњу са умјетницима уступљујући им јединствен изложбени простор.

-У претходном периоду имали смо више културних манифестација, а у сарадњи са Центром за културу и информисање трудићемо се да их убудуће буде више-рекао је директор предузећа „Извор“ Миомир Бојат.

Изложба у галерији Фочанске куће биће отворена до 16. августа, а поставка је продајног карактера.

Посљедњи текстови

На спорстком терену у Миљевини постављени рефлектори и трибине

Напорима младих из Миљевине и Удружења грађана Миљевина на спортском терену Основне школе „Свети Сава“ у овом насељу постављени су рефлектори. 

У августу повећан број саобраћајних несрећа и прекршаја јавног реда и мира

На подручју Полицијске управе Фоча број саобраћајних незгода и прекршаја јавног реда и мира у августу је повећан у односу на исти...

Општина суфинансира будуће приправнике- ускоро јавни позив послодавцима

Више од стотину младих Фочака са високом стручном спремом немају одрађен приправнички стаж, па је локална управа одлучила да распише јавни позив...

Грађани предлажу и сами бирају пројекат који ће се финансирати

Пунољетни грађани Фоче имаће прилику да поднесу приједлог за рјешавање неког од проблема у својој локалној заједници чија вриједност не прелази 20.000...

Чајничанин ухапшен због прања новца

Полиција у Чајничу ухапсила је Чајничанина чији су иницијали С.Ж. који се сумњичи да је починио кривично дјело прање новца, чиме је...