Насловна Култура Изложба слика у Фочанској кући до половине августа

Изложба слика у Фочанској кући до половине августа

4.6 C
Foča

У галерији Фочанске куће отворена је изложба слика аутора из Фоче и Србије. На изложби је представљено 50 дјела која су рађена техникама уље и акрилик на платну, пастел и акварел.

У наредних десет дана посјетиоци ће моћи да погледају радове Драга Ивановића из Фоче, Предрага Дојкића из Зрењанина, Слободана Парежанина из Новог Сада, Драгана Цанића из Врања и Драгана Ојданића из Београда.

Један од аутора изложбе Фочак Драго Ивановић са 36 експоната рађених техником уље и акрилик на платну представио је дио умјетничког рада дугог пола вијека.

-Сликарством се бавим већ 50 година, а на изложби је и слика која је настала на почецима мог стваралчког рада. На сликама су заступљени пејзажи са мотивима природе, цвијећа, села и лијепих крајолика из околине Фоче и Пала-истакао је Ивановић.

Уз умјетничка дјела искусних сликара у поставци изложбе коју организује Центар за културу и информисање нашли су се и радови студената београдског Факултета примијењених умјетности.

-Фочанска публика има прилику да види врхунска умјетничка дјела и на овој изложби нећемо стати. Трудићемо се да у наредном периоду организујемо изложбе и осталих важних ликовних умјетника, као и друге културно-умјетничке садржаје у простору Фочанске куће-рекао је директор ЦКИ Фоча Владимир Пантовић.

У предузећу „Извор“, које газдује Фочанском кућом, кажу да ће наставити сарадњу са умјетницима уступљујући им јединствен изложбени простор.

-У претходном периоду имали смо више културних манифестација, а у сарадњи са Центром за културу и информисање трудићемо се да их убудуће буде више-рекао је директор предузећа „Извор“ Миомир Бојат.

Изложба у галерији Фочанске куће биће отворена до 16. августа, а поставка је продајног карактера.

Посљедњи текстови

Бесплатно скијање за дјецу из Фоче на скијалиштима на Јахорини и у Чајничу

Општина Фоча обезбиједила је бесплатан превоз и ски пас у Олимпијском центру „Јахорина“, те на скијалишту „Злодо“ код Чајнича, за дјецу скијаше...

Сутра пливање за Часни крст на Ћехотини и Бистрици

Богојављенско пливање за Часни крст на ријеци Ћехотини у Фочи сутра ће бити први пут организовано код Градског стадиона.

У петак позоришна представа о Милунки Савић

Глумица Весна Станковић извешће на сцени Градског позоришта у Фочи у петак, 21. јануара у 19.00 часова монодраму „Милунка“ београдског театра „Балкан...

Стонотенисери играли у част Драгана Зечевића Зеке

Стонотенски клуб Перућица организовао је у Спортској сали „Партизан“,   осми Меморијални турнир Драган Зечевић Зека, на којем су се стонотенисери такмичили у...

Зимски вашар – манифестација која одушевљава Фочаке свих генерација

Слатке и слане делиције, палачинци, кокице, пецива, бакини колачи и чоколадни сладоледи само су неки од посластица који су се нашли на...