Насловна Култура Изложба фотографија за Међународни дан музеја

Изложба фотографија за Међународни дан музеја

12.3 C
Foča

Међународни дан и Европска ноћ музеја у Музеју Старе Херцеговине у Фочи биће обиљежени сутра изложбом фотографија „Трагом душе“ Викимедијине заједнице Републике Српске.

На изложби ће бити представљено 20 побједничких фотографија заштићених природних и непокретних културно-историјских добара Републике Српске са фото-конкурса из 2019. године.

У изложбену поставку укључени су енциклопедијски чланци о добрима која су представљена на фотографијама, а посјетиоци ће скенирањем кју-ар кодова моћи да прочитају и науче више о споменицима којима је ова изложба посвећена, најавили су организатори.

Међународни дан музеја обиљежава се у више од 150 земаља од 1977. године, а тема овогодишњег обиљежавања је „Будућност музеја: опоравак и поновно осмишљавање“.

Отварање изложбе је у 19.00 часова, након чега је предвиђен обилазак сталних музејских поставки.

22.6

Посљедњи текстови

Обиљежена 78. годишњица Битке на Сутјесци: Срби су слободарски народ који његује антифашизам

У Долини хероја на Тјентишту обиљежено је 78 година од Битке на Сутјесци у којој је Народно-ослободилачка војска у Другом свјетском рату...

Дио Ливада сутра без струје

Због санације електромреже сутра ће без струје бити потрошачи у дијелу насеља Ливаде, изнад стамбених зграда, најављено је из Електродистрибуције ТЈ Фоча.

Омладинским пројектима до бољег амбијента Фоче

Уређење спортско-рекреативних терена и купалишта, еколошке акције, промотивне туристичке манифестације, само су неки од пројеката које ће у наредном периоду реализовати пет...

Стони тенис: Јована Зечевић у кадетској репрезентацији БиХ

Стонотенисерка фочанске „Перућице“ Јована Зечевић на контролном турниру у Бањалуци освојила је друго мјесто, чиме се пласирала у „Б“ програм кадетске препрезентације...

Дио насеља Ливаде сутра без струје

Због санације електромреже сутра ће без струје бити потрошачи у дијелу насеља Ливаде, изнад стамбених зграда, најављено је из Електродистрибуције ТЈ Фоча.