Насловна Спорт Изузетно квалитетне екипе из Српске и Црне Горе наговјештавају никад занимљивију борбу...

Изузетно квалитетне екипе из Српске и Црне Горе наговјештавају никад занимљивију борбу за новогодишњи пехар

17.8 C
Foča

Велики број учесника од којих је готово половина “са стране” и њихови изузетно квалитетни састави наговјештавају узбудљив Новогодишњи турнир у малом фудбалу, који данас почиње у Градској дворани у Фочи.

Организатори турнира, а то су општински Спортски савез и локална управа, потрудили су се да анимирају велики број учесника, тако да ће публика у Фочи десет дана уживати у окршајима како активних фудбалера, међу којима има и репрезентативаца БиХ и Црне Горе у малом фудбалу, као и првотимаца “Сутјеске”, тако и рекреативаца.

Од 21 екипе, 12 је из Фоче, а девет “са стране” и то три из Црне Горе, од којих двије из Никшића и једна из Плужина, те по једна из Источног Сарајева, Гацка, Невесиња, Чајнича, Рогатице и Новог Горажда.

Учесници су распоређени у четири групе, а члан Организационог одбора Никола Мојовић каже да су носиоци приликом жребања биле екипе које се сматрају “фаворитимa на папиру”.

„То су “Ике Брод”, побједник овогодишњег Меморијала “Ратко Раде Шобот”, “Портус” којег чине фудбалери “Сутјеске”, “Плужине”, као дугогодишњи учесник турнира у Фочи, те екипа “Е-Спорт” из Источног Сарајева за коју наступају репрезентативци БиХ. Али они су само “фаворити на папиру”, јер су и остале екипе састављене од прекаљених фудбалера и великих мајстора са лоптом, тако да ће турнир бити неизвјестан и како се очекује изузетно квалитетан”, истакао је Мојовић.

Предсједник Организационог одбора Душко Рашевић подсјећа да се Новогодишњи турнир неколико година није одржавао, а да је обновљен на иницијативу начелника општине Милана Вукадиновића.

„Жеља нам је да овај турнир прерасте у регионални турнир, који ће окупити све најбоље екипе из региона,односно из Србије, Црне Горе, Републике Српске, односно БиХ, а ове године смо успјели да доведемо шест екипа из Херцеговине и Сарајевско-романијске регије, те три из Црне Горе. Турнир ће трајати десет дана, до 30. децембра, и сигурно је да ће грађани моћи да уживају у новогодишњој фудбалској чаролији“, навео је Рашевић.

Уз сениорски, организовано је и више турнира за млађе узрасте од 2007. до 2013. годишта, а међу бројним наградама за дјецу и двије специјалне- дресови Рада Крунића из италијанског „Милана“ и Владана Даниловића из португалског „Насионала“.

„То су наши дугогодишњи играчи, који су поникли у „Сутјесци“ и који нас нису заборавили и прате нас на свим манифестацијама. И сада су учествовали и новчано и са наградама у виду дресова, тако да им се овом приликом захваљујем што су одвојили дио времена да се посвете турниру и да буду његов дио“, рекао је члан Организационог одбора Дејан Рашевић.

Прва утакмица сениора игра се од 19.00 часова, а свечано отварање је око 20.15 часова. Утакмице млађих категорија почињу у 16,15 часова.

Новогодишњи турнир имаће и добротворни карактер јер ће се скупљати средства за куповину новогодишњих поклона за кориснике Удружења особа са тешкоћама у развоју „Трачак наде“.

У дворани ће бити постављена кутија за остављање прилога.

Распоред и сатница утакмица првог дана турнира:

19.00 РИС /Фоча/ – Д.о.о. „Рађен“ /Рогатица/

19.40 МДМ „WWИН“ /Невесиње/ – Иствич /Фоча/

20.20 Ике Брод /Фоча/ – Аутоцентар МВ /Гацко/

21.00 Е-Спорт /Источно Сарајево/ – Неимари /Ново Горажде/

21.40 ЦХС Шоп /Фоча/– Портус /Фоча/

22.20 СТР „Чанчар“ /Фоча/ – Попов Мост /Фоча/

Посљедњи текстови

Фоча добила терен за шах на отвореном

Грађани Фоче добили су терен за шах на отвореном, па ће Трг 9. јануар убудуће бити мјесто окупљања љубитеља древне игре. Оцртавање...

Сутра вакцинација против Ковид 19

Институт за јавно здравство Републике Српске  - Регионални центар Фоча, организоваће  и сутра од 9 до 11 часова савјетовање и вакцинацију грађана...

Пронађено тијело Благоја Гавриловића

Беживотно тијело седамдесетосмогодишњег Благоја Гавриловића, чији нестанак је пријављен Полицијској управи Фоча у недјељу, пронађено је на ширем локалитету села Радићи, на...

Дио Обилићева сутра без струје

Због реконструкције нисконапонске мреже дио насеља Обилићево, изнад Градског стадиона, сутра ће бити без напајања електричном енергијом. Прекид у...

Миљевина без воде

Због поправке квара на цјевоводу насеље Миљевина тренутно је без воде, потврђено је у предузећу Извор. У Извору нису...