Насловна Друштво Изузетно успјешна година за ОШ "Веселин Маслеша"

Изузетно успјешна година за ОШ “Веселин Маслеша”

8.3 C
Foča

Даном ученичких постигнућа, Основна школа „Веселин Маслеша“ из Фоче направила је осврт на школску годину, која је на измаку, и подсјетила на бројне успјехе својих ученика.

Уз богат културно-забавни програм, уручене су награде и захвалнице. За ђака генерације изабрана је Анђела Ивановић.

Основна школа „Веселин Маслеша“ има се чиме похвалити у овој школској години. Уз одличне резултате које постижу у настави, ученици ове школе успјешни су и у ваннаставним активностима.

Од страних језика, преко познавања интернета, до шаха и малог фудбала, ђаци Горње школе показали су да су свестрано надарени, као и да њихови наставници и учитељи изузетно квалитетно обављају свој посао.

Директор Блашко Трифковић издваја да је ученица петог разреда Лара Савић освојила прво мјесто на републичком такмичењу “Како бити сигуран на интернету“.

„Затим, треће мјесто на републичком такмичењу из руског језика освојила је Анђела Ивановић, која је уједно ђак генерације. Велики успјех остварили су и наши шахисти, који су били трећи на републичком такмичењу, а дјевојчице у малом фудбалу су биле друге, такође, на републичком такмичењу“, навео је Трифковић.

Девети разред ове године завршава 66 ученика, од чега 53 у централној школи и 13 у подручној школи у Броду на Дрини.

Мали матуранти имали су занимљиву екскурзију у Требињу, а прославу мале матуре заказали су за 10. јун.

„Била су три вуковца, а са посебним дипломама седам ученика. Анђела Ивановић, ученик генерације, је заиста свестран ученик, учествовала је на различитим такмичењима и освајала вриједне награде“, рекао је Трифковић.

Свестраност Анђеле Ивановић- све петице уз хармонику, соло пјевање, шах, сликарство

За Анђелу Ивaновић, ђака генерације Основне школе „Веселин Маслеша“ из Фоче, другари и наставници имају само ријечи хвале и истичу да задивљују њена свестраност и одлични резултати које постиже у чему год се опробала, као и њена скромност и ненаметљивост.

Уз све петице у ђачкој књижици, Анђела је редовни учесник бројних школских такмичења- из математике, физике, информатике, српског и руског језика, вјеронауке, а од ваннаставних активности бави се фолклором, стоним тенисом и шахом у којем је посебно успјешна.

Већ шест година похађа одсјек хармонике у Музичкој школи, а двије године одсјек соло пјевања и упоредног клавира. Уз све то, надарена је и за ликовну умјетност.

Анђела каже да воли све предмете и да се труди да им посветим једнаку пажњу.

Анђела на концерту Музичке школе

„Нисам се још одлучила чему бих дала предност, уписаћу општу гимназију, па ћу се потрудити да за те четири године искристалишем шта ћу касније уписати и шта у ствари више волим“, прича Анђела.

Као члан сада већ чувене шаховске секције ове школе, коју води вјероучитељ Радан Мимић, освојила је бронзане медаље у Српској и БиХ. Њена велика љубав је и музика, а све више је интересује и ликовна умјетност.

„Учествујем на разним сликарским конкурсима, трудим се, а недавно сам учествовала и на сликарској колонији са академским сликарима. Надам се да ће кренути школа сликања у Фочи, којој бих се радо прикључила“, навела је Анђела.

Ђак генерације Основне школе „Веселин Маслеша“ поручила је да се све обавезе могу ускладити, уз добру организацију, те да вриједи бити марљив ђак, пратити своје снове и вјеровати до краја у себе.

Посљедњи текстови

Недјеља дјетета: Малишани Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ у посјети Музеју Старе Херцеговине

Поводом обиљежавања Међународне недјеље дјетета малишани старијих васпитних група Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ посјетили су Музеј Старе Херцеговине, гдје су им...

Разговор са учитељем Леком: Посвећен рад са дјецом увијек даје плод

Поводом Свјетског дана учитеља- 5. октобра, гост Јутарњег програма Радио Фоче био je учитељ у пензији Алекса Лечић Лека.

Школска игралишта у Драгочави и Броду на Дрини добила рефлекторе

Спортски терени подручних основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ у фочанским мјесним заједницама Брод на Дрини и Драгочава освијетљени су рефлекторима....

Земљотрес грешком лоциран код Фоче

Доста медија пренијело је, позивајући се на податке Европско-медитеранског сеизмолошког центра, да се на подручју Фоче синоћ у 22,17 часова десио земљотрес...

Двадесет седам година од погибије хероја на Трескавици

Храбри српски борци са Трескавице никада не смију бити заборављени, поручено је из Фоче са обиљежавања 27 година од погибије 13 бораца...