Насловна Спорт Икету у част играло 13 екипа, Миљевина најбоља

Икету у част играло 13 екипа, Миљевина најбоља

8.3 C
Foča

Фудбалска екипа Удружења грађана Миљевина освојила је 13. Меморијални турнир у малом фудбалу „Ике 2022“ у Броду на Дрини савладавши у финалу екипу „Рис“ резултатом 3:2.

На турниру који традиционално организује омладина овог насеља у знак сјећања на фочанског спортисту и наставника физичке културе Илију Ђуровића Икета, ове године учествовало је 13 екипа из Фоче, околних општина и Црне Горе.

Побједнику „Удружењу грађана Миљевина“ припала је награда од 1.000 КМ, другопласираној екипи „Рис“ 500, а „Иствичу“ за треће мјесто 350 КМ.

Новчано су награђени и најбољи појединци- Димитрије Остојић, најбољи стријелац, Дејан Нишић, најбољи голман и Дејан Елез, најбољи играч.

Један од организатора турнира Марко Вуковић истакао је да је турнир протекао као никада до сада, уз велики број публике.

„Жеља нам је да се турнир из године у годину подиже на већи ниво, да окупља омладину и чува сјећање на Икета“, рекао је Вуковић.

Награде најбољима уручили су предсједник Спортског савеза Фоче Душко Рашевић, капитен Фудбалског клуба „Сутјеска“ Никола Мојовић и организатор турнира Марко Вуковић.

Илија Ђуровић Ике био је универзални спортиста- активно је играо фудбал, кошарку и одбојку, а медаље је за Фочу на МОСИ освајао и у пливању.

Читав свој живот посветио је образовању и васпитавању дјеце, као просвјетни радник, а преминуо је 2004. године на школском игралишту у Броду на Дрини, гдје се данас одржава турнир њему у част.

Посљедњи текстови

Недјеља дјетета: Малишани Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ у посјети Музеју Старе Херцеговине

Поводом обиљежавања Међународне недјеље дјетета малишани старијих васпитних група Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ посјетили су Музеј Старе Херцеговине, гдје су им...

Разговор са учитељем Леком: Посвећен рад са дјецом увијек даје плод

Поводом Свјетског дана учитеља- 5. октобра, гост Јутарњег програма Радио Фоче био je учитељ у пензији Алекса Лечић Лека.

Школска игралишта у Драгочави и Броду на Дрини добила рефлекторе

Спортски терени подручних основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ у фочанским мјесним заједницама Брод на Дрини и Драгочава освијетљени су рефлекторима....

Земљотрес грешком лоциран код Фоче

Доста медија пренијело је, позивајући се на податке Европско-медитеранског сеизмолошког центра, да се на подручју Фоче синоћ у 22,17 часова десио земљотрес...

Двадесет седам година од погибије хероја на Трескавици

Храбри српски борци са Трескавице никада не смију бити заборављени, поручено је из Фоче са обиљежавања 27 година од погибије 13 бораца...