Насловна Спорт Кадети "Сутјеске" уживали у Новом Саду

Кадети “Сутјеске” уживали у Новом Саду

8.3 C
Foča

Кадети фочанског Фудбалског клуба „Сутјеска“ уживали су у тродневној посјети вршњацима „Војводине“ у Новом Саду, а то би требало да буде прво у низу узвратних гостовања „пријатељима лопте“, након одлично организованог 16. Фудбал френдса у Фочи.

Млади фудбалери из Фоче, на позив директора Омладинске школе „Војводине“ Душка Грујића, боравили су у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“, модерном спортском здању са шест терена, гдје су одиграли двије пријатељске утакмице, а искористили су и прилику да обиђу бројне знаменитости Српске Атине.

Прво су са вршњацима „Војводине“ одиграли без голова, а сутрадан су поражени од кадета „Кабела“, клуба из новосадског насеља Лиман, резултатом 4:2.

Раде Васиљевић из Фудбалског клуба „Сутјеска“, који је био вођа пута у Нови Сад, истиче да је резултат био у потпуно другом плану, а да су фочански кадети имали прелијепо и вишеструко корисно искуство, те да су показали велико залагање на терену, али и одлично понашање ван терена.

Он напомиње да је 16. Фудбал френдс био понајбоље организован и понајвише посјећен, чему је допринијела и чињеница да су се у Фочи сви били пожељели новог сусрета пријатеља лопте, након двије године корона паузе, па је након тако врхунски организованог турнира одмах услиједио позив „Војводине“, који је много обрадовао све у фочанском клубу.

„Брзо смо се организовали и уз подршку начелника општине упутили у Спортски фудбалски камп „Вујадин Бошков“ гдје су нас дочекали веома добар смјештај и веома добри домаћини. Наша кадетска селекција 2006. и 2007. годиште, коју води тренер Златко Радовић, уживала је читавим путем“, прича Васиљевић.

Након прве утакмице у понедјељк ујутро са „Војводином“, услиједила је посјета стадиону „Карађорђе, а затим обилазак центра града и Петроварадинске тврђаве.

У другом мечу, сутрадан ујутро, младе играче из Фоче стигао је умор, поражени су 4:2, али су још једном пружили допадљиву игру, а посебно се истакао капитен Славиша Ристовић са два постигнута гола.

„Изгубили су, али су опет сви били на висини задатка, а Ристовић је постигао два гола и скренуо пажњу. Било је веома пријатно боравити на стадиону у току те утакмице“, наводи Васиљевић.

У току боравка у Центру „Вујадин Бошков“ експедиција „Сутјеска“ имала је прилику и да види како изгледа тренинг првог тима „Војводине“, што је за све њих, истиче Васиљевић, а посебно за тренере, било лијепо искутво из којег су могли понешто да науче.

„Главни домаћин је био Душко Грујић, директор Омладинског погона „Војводине“,  иницијатор нашег гостовања, а подршку читавој причи је дао генерални секретар Спортског друштва „Црвена звезда“ Зоран Аврамовић и начелник општине Милан Вуакдиновић. Дјечаци су заслужили  да се трудимо и даље да им омогућимо што боље услове за рад“, наводи Васиљевић.

Он додаје да су се током пута млади играчи интересовали да ли ће бити још гостовања учесницима Фудбал френдса, а да им на то питање нису жељели одмах одговорити, већ да они то својим понашњем заслуже.

„Они су то и учинили, па смо их у повратку обавијестили да нам је директор Омладинске школе „Црвене звезде“ Дејан Цветковић упутио позив, тако да сада договарамо датум посјете „Звезди. То ће бити крајем августа или почетком септембра“, рекао је Васиљевић.

Он констатује да је први пут на Фудбал френдсу гостовао бањалучки „Борац“ и да су Фудбалском савезу Српске успјели да скрену пажњу на овај традиционални међународни турнир.

„Битно је истаћи да је Фудбалски савез донио одлуку о томе да један од осам терена са вјештачком травом, који се требају градити у Српској, буде у Фочи. На неки начин то све једно с другим доводимо у везу- чини ми се да смо ове године остварили највише успјеха и највише резултата овим посљедњим турниром“, закључио је Васиљевић.

Захављујући Фудбал френдсу, који постоји од 2005. године, спортска инфраструктура у Фочи значајно је унапређена.

Прије покретања овог турнира, терен Градског стадиона личио је више на пашњак, а нису постојале ни свлачионице.

Од 2005. године, са развијањем Фудбал френдса, стадион је добио проширене трибине са столицама, уређен травњак, нове свлачионице и клупске просторије, вјештачку траву на малим теренима, а затим и рефлекторе и кров на трибинама.

Одавно се чека на сређивање помоћног терена у Дољем Пољу, који би добијањем вјештачке траве могао послужити за даљи раст Фудбал френдса, а тиме би се, вјерују у „Сутјесци“, превазишао и проблем тренирања младих селекција у зимском периоду.

Посљедњи текстови

Недјеља дјетета: Малишани Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ у посјети Музеју Старе Херцеговине

Поводом обиљежавања Међународне недјеље дјетета малишани старијих васпитних група Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ посјетили су Музеј Старе Херцеговине, гдје су им...

Разговор са учитељем Леком: Посвећен рад са дјецом увијек даје плод

Поводом Свјетског дана учитеља- 5. октобра, гост Јутарњег програма Радио Фоче био je учитељ у пензији Алекса Лечић Лека.

Школска игралишта у Драгочави и Броду на Дрини добила рефлекторе

Спортски терени подручних основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“ у фочанским мјесним заједницама Брод на Дрини и Драгочава освијетљени су рефлекторима....

Земљотрес грешком лоциран код Фоче

Доста медија пренијело је, позивајући се на податке Европско-медитеранског сеизмолошког центра, да се на подручју Фоче синоћ у 22,17 часова десио земљотрес...

Двадесет седам година од погибије хероја на Трескавици

Храбри српски борци са Трескавице никада не смију бити заборављени, поручено је из Фоче са обиљежавања 27 година од погибије 13 бораца...