Насловна Спонзорисано Караван мира долази у Фочу

Караван мира долази у Фочу

2 C
Foča

Ако сте млада особа, средњошколац или студент, желите да живите у здравом друштву, да заједно са младим људима из других општина и градова градите мир, пројекат Караван мира вас треба.

Циљ пројекта је да се обиљеже сва мјеста страдања и ода почаст свим цивилним жртвама рата у БиХ. Караван мира првенствено настоји окупити младе људе који ће на свом примјеру показати како изгледа помирење. На тај начин подстичу се и други на активно учешће у изградњи мира. Активно залагање локалне заједнице на помирењу доприноси напретку заједнице и зближавању људи, што се жели постићи пројектом.  

Караван мира у Фочу долази у недјељу, 11. октобра, а за све учеснике обезбијеђени су превоз и храна.

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију током активности  поштоваће се препоруке надлежних институција. Водиће се рачуна о социјалној дистанци, а свим учесницима биће доступне заштитне маске и средства за дезинфекцију.

Уколико желите учествовати у пројекту посјетите Фејсбук или Инстаграм страницу пројекта Про-будућност или Института за развој младих Култ и пошаљите пријаву онлајн.

Пројекат Караван мира реализује се у оквиру УСАИД-овог пројекта за изградњу мира ПРО-Будућност, који проводи ЦРС, са Каритасом, Институтом за развој младих КУЛТ, Форумом грађана Тузла (ФГТ), Хелсиншким парламентом грађана Бањалука и Међурелигијским вијећем у Босни и Херцеговини.

Свe додатне информације могуће је добити путем адресе електронске поште karavanamira@gmail.com.

Последњи текстови

Почиње вакцинација против сезонског грипа

Регионални центар Института за јавно здравство Фоча набавио је 1.200 доза вакцина за бесплатну вакцинацију, те 150 доза комерцијалне вакцине.

Учесници избора у Фочи оцјењују резултате

У будућем сазиву фочанског парламента одборнике ће, на основу прелиминарних и још непотпуних резултата локалних избора, имати девет странака.

УБ Фоча: Контакт телефони за информације о стању хоспитализованих

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске објавило је контакт бројеве телефона здравствених установа посредством којих грађани могу добити информације у вези...

ПУ Фоча: Обиљежен Аранђеловдан

Полицијска управа Фоча, у складу са епидемиолошком ситуацијом, обиљежила је крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Аранђеловдан. У Храму...

Радовић:Будућност дјеце једина инвестиција друштва која се исплати

Комплетна друштвена заједница, појединци и институције које се баве дјецом дужне су радити и доносити одлуке које су најбоље за дијете и...